Narancs mousse nyírfacukorral
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Csibedina
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
206
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
206
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 225 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
206
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 7.9 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 336.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.2 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 201.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 98 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 101 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 158 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 21 micro
-
β-karotin 135 micro
-
β-crypt 225 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 488 micro
Összesen
206
kcal
- 3% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.3 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 100.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 21 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.2 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 30 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 67 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
62
kcal
Elkészítés
- A narancsokat alaposan megtisztítjuk, a héját vékonyan lereszeljük, a levét kifacsarjuk.
- A tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk.
- A tojássárgákat fehéredésig keverjük a nyírfacukorral, majd hozzáadjuk a narancshéjat és a narancs kifacsart levét.
- Vízfürdő felett sűrűre főzzük a narancsos krémet, majd hagyjuk kihűlni.
- A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
- Ha a narancsos krém teljesen kihűlt, összekeverjük a tojások fehérjével, és néhány órára hűtőbe tesszük.
- Ízlés szerint tálaljuk.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 70
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 19
- Össznézettség: 5864
- Feltöltés dátuma: 2013. február 01.
Ajánló
Az elkészítésnél az eredeti recept szerepel, jómagam, ha legközelebb készítem, akkor a narancslevet a már kész, kihűlt narancshéjas-tojássárgás masszához fogom keverni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Csibedina
70 recept
A Nők Lapja Konyhában láttam ezt a receptet, és magával ragadott az egyszerűsége. :-) Kétség kívül egészséges és diétás pohárkrém, hogy mennyire finom, azt viszont mindenki döntse el saját ízlése szerint...:-)