adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
300g csontos sertéskaraj383 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
40g fehérbor33 kcal
-
12g sertészsír108 kcal
Összesen
524
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
1500g csontos sertéskaraj1913 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
200g fehérbor164 kcal
-
60g sertészsír541 kcal
Összesen
2618
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
-
83.8g csontos sertéskaraj107 kcal
-
0 kcal
-
0g só0 kcal
-
11.2g fehérbor9 kcal
-
3.4g sertészsír30 kcal
Összesen
146
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.6 g
Zsír
-
Összesen 32.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 167 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 791.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 477 mg
-
Nátrium 126 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 191.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 59 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 15 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
524
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.1 g
Zsír
-
Összesen 161.6 g
-
Telített zsírsav 57 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 67 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 833 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3958.4 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 381 mg
-
Kálcium 232 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 301 mg
-
Foszfor 2387 mg
-
Nátrium 629 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 957.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 23 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 297 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 75 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 666 mg
-
Retinol - A vitamin: 23 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2618
kcal
- 17% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 71% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13 g
Zsír
-
Összesen 9 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 47 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 221.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 35 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 53.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
146
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg csontos sertéskaraj
-
só ízlés szerint
-
2 dl fehérbor
-
4 ek sertészsír
Elkészítés
- A húst alaposan dörzsöljük be sóval, és a fűszerkeverékkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják. (Én este fűszereztem be, majd sütésig a hűtőben pihent.)
- Egy tepsit kenjünk ki a zsírral, öntsük bele a bort, majd helyezzük bele az előzőleg befűszerezett húst, és takarjuk le alufóliával.
- Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten bő egy óra alatt pároljuk puhára a húst. (Én légkeverésnél 160 fokon, 70 percig pároltam.)
- Ezután vegyük le a fóliát, emeljük meg a hőfokot, locsoljuk meg a húst a pecsenyelével, majd süssük szép pirosra. (Én légkeverésnél 190 fokon sütöttem pirosra.)
- Amikor a hús szép pirosra sült, öntsük át egy serpenyőbe az alatta lévő pecsenyelevet, a húst pedig tálalásig tartsuk melegen.
- Amikor a hús szép pirosra sült, öntsük át egy serpenyőbe az alatta lévő pecsenyelevet, a húst pedig tálalásig tartsuk melegen.
- Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a húst, és a szeleteket locsoljuk meg a pecsenyelével.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 2398
- Feltöltés dátuma: 2021. december 31.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Gizi
379 recept