Lemon curd
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
235
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
Összesen
936
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 12.6 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 117 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 139.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 58 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 29.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 60.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 24 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 123 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 21 micro
-
β-crypt 11 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 127 micro
Összesen
235
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 50.3 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 468 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 114 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 27 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.5 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 242.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 96 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 303 mg
-
Retinol - A vitamin: 490 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 84 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 507 micro
Összesen
936
kcal
- 4% Fehérje
- 27% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 57% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 78 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 92.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.6 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 40.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 82 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 84 micro
Összesen
157
kcal
Elkészítés
- A citromok héját lereszeljük, a levüket kifacsarjuk. A vajat gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk fokozatosan a felvert tojásokat, a cukrot, a citromok reszelt héját és levét. Addig főzzük gőz felett, míg be nem sűrűsödik.
- Receptkönyvben: 453
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 28
- Össznézettség: 66337
- Feltöltés dátuma: 2008. április 04.
Ajánló
Én ehhez használtam: Gyümölcsös-mascarponés kosarak
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Petra
537 recept
Angol specialitás: tojásos citromkrém, amit az angolok vajas kenyérre kenve fogyasztanak, de desszertekhez is használják. A házilag készített lemon curd tárolására nagyon figyeljünk oda (mivel tojásos): a Larousse Gastronomique könyvben azt olvastam, hogy sütőpapírt tegyünk közvetlenül a krémre, úgy tegyük rá a tároló edény fedelét és mehet a hűtőbe.