r
Nosalty Logó

Lecsós rakott krumpli Witchtől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Lecsós rakott krumpli Witchtől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8099 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    6441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    863 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 2964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát felrakjuk főni héjastól, sós vízben. (Éva-Anyóca tippje: azért sós vízben, hogy ne repedjen meg a krumpli.) Amikor megpuhult, leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd megpucoljuk.
  2. A tojásnak rakunk fel vizet forrni, óvatosan beleengedjük a tojásokat, keményre főzzük 12 perc alatt. Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá. Dobhatunk mellé néhány jégkockát, hamarabb lehűl. Megpucoljuk.
  3. A kolbászt felkarikázzuk.
  4. Egy kicsi tepsibe, 1-2 merőkanál lecsót rakunk, erre jön egy sor burgonya, amit karikára vágtunk. Megsózzuk. Kolbásszal folytatjuk a rétegezést, végül vékonyra szeletelt tojással zárjuk a sort. Szintén sózzuk. A lecsó felét kanalazzuk a rakottas tetejére, majd ismételjük meg a rétegezést. (Nekem volt két apró paradicsomom az asztalon, így azt is rákarikáztam a tetejére, egy jalapeno kíséretében, de ez elhagyható.)
  5. Forró sütőbe tolva, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 883
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A drága Éva-Anyóca inspirálta ezt a receptet, mert megsütöttem a lecsós tepsis krumpli tükörtojással receptjét. Nagyon finom, próbáljátok ki Ti is! Amiért végül is nekiálltam ennek az ételnek, az a lánykám egyik barátjának köszönhető, mert néhány éve laktózérzékeny lett. Persze a kíváncsiság is hajtott, mint mindig, amikor valami újat szeretnék kipróbálni. Szerintem ez az étel is van olyan finom, mint a hagyományos rakott krumpli, és a lecsónak köszönhetően, jó szaftos is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...