r
Nosalty Logó

Lecsós rakott krumpli Witchtől

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
witch
Lecsós rakott krumpli Witchtől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1349.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    1074 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 494 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    143.7 g

Zsír

  • Összesen
    178.9 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    1343 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8099 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    6441 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    863 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    536 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    148 mg
  • D vitamin:
    313 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    533 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 2964 kcal
  • 10% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A burgonyát felrakjuk főni héjastól, sós vízben. (Éva-Anyóca tippje: azért sós vízben, hogy ne repedjen meg a krumpli.) Amikor megpuhult, leszűrjük, hagyjuk kicsit hűlni, majd megpucoljuk.
  2. A tojásnak rakunk fel vizet forrni, óvatosan beleengedjük a tojásokat, keményre főzzük 12 perc alatt. Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá. Dobhatunk mellé néhány jégkockát, hamarabb lehűl. Megpucoljuk.
  3. A kolbászt felkarikázzuk.
  4. Egy kicsi tepsibe, 1-2 merőkanál lecsót rakunk, erre jön egy sor burgonya, amit karikára vágtunk. Megsózzuk. Kolbásszal folytatjuk a rétegezést, végül vékonyra szeletelt tojással zárjuk a sort. Szintén sózzuk. A lecsó felét kanalazzuk a rakottas tetejére, majd ismételjük meg a rétegezést. (Nekem volt két apró paradicsomom az asztalon, így azt is rákarikáztam a tetejére, egy jalapeno kíséretében, de ez elhagyható.)
  5. Forró sütőbe tolva, megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 883
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A drága Éva-Anyóca inspirálta ezt a receptet, mert megsütöttem a lecsós tepsis krumpli tükörtojással receptjét. Nagyon finom, próbáljátok ki Ti is! Amiért végül is nekiálltam ennek az ételnek, az a lánykám egyik barátjának köszönhető, mert néhány éve laktózérzékeny lett. Persze a kíváncsiság is hajtott, mint mindig, amikor valami újat szeretnék kipróbálni. Szerintem ez az étel is van olyan finom, mint a hagyományos rakott krumpli, és a lecsónak köszönhetően, jó szaftos is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk