Lecsó télire Jahin konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Jahin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
167g paradicsom30 kcal
-
167g paprika27 kcal
-
42g kápia paprika9 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
66
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
2000g paradicsom360 kcal
-
2000g paprika328 kcal
-
500g kápia paprika107 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
795
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
44.4g paradicsom8 kcal
-
44.4g paprika7 kcal
-
11.1g kápia paprika2 kcal
-
0g szalicil0 kcal
Összesen
17
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 0.7 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 33 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 14 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.9 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 317.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 148 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 176 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 204 micro
-
β-karotin 1587 micro
-
β-crypt 177 micro
-
Likopin 4288 micro
-
Lut-zea 688 micro
Összesen
66
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.8 g
Zsír
-
Összesen 8 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1932.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 393 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 433 mg
-
Foszfor 915 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.6 g
-
Cukor 109 mg
-
Élelmi rost 60 mg
VÍZ
-
Összesen 3808.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1779 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 2116 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 299 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 24 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 653 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2446 micro
-
β-karotin 19050 micro
-
β-crypt 2124 micro
-
Likopin 51460 micro
-
Lut-zea 8262 micro
Összesen
795
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 94% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 43 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 20 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 84.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 47 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 54 micro
-
β-karotin 423 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 1144 micro
-
Lut-zea 184 micro
Összesen
17
kcal
Hozzávalók
-
2 kg paradicsom
-
2 kg paprika
-
0.5 kg kápia paprika
-
6 késhegynyi szalicil
Elkészítés
- Előkészítünk 6-7 darab 7 dl-es befőttesüveget, forró vízzel kimosva, egy nagy fémtepsibe állítjuk őket.
- A celofánt 15×15 cm-es négyzetekre vágjuk.
- Előkészítjük a zöldségeket, a paradicsomot félbevágjuk, bedobjuk egy nagy lábasba, és lassú tűzön elkezdjük főzni.
- A paprikákat kicsumázzuk, karikára vágjuk, és az elfőtt paradicsomhoz adjuk.
- Fedő alatt főzzük, amíg a paprika 1/2-ig-3/4-ig megpuhul.
- A forrásban lévő lecsót üvegekbe töltjük.
- Minden üveg tetejére egy celofánt teszünk, arra késhegynyi szalicilt vagy nátrium benzoátot, majd még egy celofánt.
- A befőttesüveg tetejét ezután rögtön szorosan rácsavarjuk.
- Az elkészült üvegeket mihamarabb száraz dunsztba tesszük, és ott hagyjuk kihűlni.
- 3 nap múlva kivesszük, és behordjuk a kamrába.
- Receptkönyvben: 14
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 5418
- Feltöltés dátuma: 2013. október 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Jahin
189 recept
A tavalyi garnitúra sikere lelkesített, idén ismételtem.