Lecsó télire Iluska konyhájából
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g paradicsom72 kcal
-
400g paprika66 kcal
-
34g napraforgó olaj301 kcal
Összesen
439
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2000g paradicsom360 kcal
-
2000g paprika328 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
Összesen
2191
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
48g paradicsom9 kcal
-
48g paprika8 kcal
-
4.1g napraforgó olaj36 kcal
Összesen
53
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 35.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 345.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 77 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.8 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 686 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 319 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 58 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 93 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 473 micro
-
β-karotin 2478 micro
-
β-crypt 23 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 1610 micro
Összesen
439
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.7 g
Zsír
-
Összesen 176.8 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 79 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1728.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 364 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 808 mg
-
Nátrium 149 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 153.9 g
-
Cukor 92 mg
-
Élelmi rost 52 mg
VÍZ
-
Összesen 3430.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1135 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 87 mg
-
C vitamin: 1593 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 289 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 20 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 464 micro
-
Kolin: 224 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2364 micro
-
β-karotin 12391 micro
-
β-crypt 115 micro
-
Likopin 51460 micro
-
Lut-zea 8052 micro
Összesen
2191
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 4.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 41.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 82.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 297 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 1234 micro
-
Lut-zea 193 micro
Összesen
53
kcal
Hozzávalók
-
2 kg paradicsom
-
2 kg paprika
Elkészítés
- Az erre szánt üvegeket, záró fedeleket alaposan, forró vízben kimossuk. Öblítjük. Konyharuhára téve hagyjuk lecsöpögni és megszáradni. Előző nap előkészíthetjük.
- A paradicsomokat megmossuk. Szárát, kocsányát, az esetleges hibákat kivágjuk. Kockára vagdosva egy tálba tesszük.
- A paprikákat is megmossuk, magházát eltávolítjuk. Felvagdossuk.
- Az üvegeket beleállítgatjuk egy olyan vízzel teli tálba, amibe beleférnek, és felforrósítjuk az üvegeket.
- A paradicsom alá gyújtunk, megvárjuk az első rottyanást, majd hozzátesszük a paprikákat is. Ezzel is egyet forralunk rajta, és beleszedjük az előmelegített üvegekbe.
- Konyharuhára pakolva,1 cm vastagságban olajat öntünk a tetejére. Végezetül szorosan rácsavarjuk a fedelet. Szárazdunsztba tesszük, jól bebugyolálva plédekbe. Másnapig hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 156
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 57946
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Többször készítettem már télire lecsót. Mindig jó elővenni, és felhasználni különböző ételekhez. Ma is még eső előtt kimentem a kertembe leszedni a hozzávalókat. Finom, édes, hatalmas nagy paradicsomjaim termettek. .....:-)))