r
Nosalty Logó

Lecsó "Süsü" módra csípős kolbásszal -Lecsó 5.

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Szabolcsi Ildikó
Lecsó "Süsü" módra csípős kolbásszal -Lecsó 5.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1767 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1154.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    742 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    270 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    191 micro
  • β-karotin
    1202 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    3216 micro
  • Lut-zea
    1510 micro
Összesen 444 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.8 g

Zsír

  • Összesen
    118.4 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4616.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    935 mg
  • Nátrium
    2968 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2087.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    819 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1080 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    371 micro
  • Kolin:
    831 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    763 micro
  • β-karotin
    4806 micro
  • β-crypt
    108 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    6039 micro
Összesen 1767 kcal
  • 3% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    172 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    460 micro
  • Lut-zea
    216 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A kolbászt karikára vágjuk, zsírját kisütjük, majd lecsepegtetve az olajtól félretesszük.
  2. A hagymáta kolbászból kisült zsiradékbanfonnyasztjuk-pirítjuk.
  3. Közben egy kisebb lábosban vizet forralunk, és a paradicsomokat 1 percre belemártjuk, majd a vízből kivéve a héjukat lehúzzuk. Ha a hagymás-kolbászos alap elkészült, rátesszük az összedarabolt paradicsomokat, majd a paprikákat előkészítés után (mosás, csumátlanítás, karikára vágás) szintén.
  4. Főzzük-pároljuk, de vizet nem teszünk hozzá! Félig van csak rajta a fedő, hogy a zöldségek víztartalma kissé elpárologjon. Amikor késznek érezzük (mi úgy szeretjük, ha a paprika még egy picit "ress"), akkor hozzákeverjük a kolbászt és afelvert tojásokat. Egy-két rottyantás, és tálalható!
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15031
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 28.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a lecsót. Persze leginkább tavasszal és nyáron, amikor friss alapanyagokból készíthető, de egész évben megvan hozzá minden. A vegetáriánusok kolbász nélkül vagy kolbászpótlóval (pl. gabonakolbász, paprikás szejtán stb.) is hasonló ízvilágot kapnak.  

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lecsó "Süsü" módra csípős kolbásszal -Lecsó 5.
Szabolcsi Ildikó 20 recept

A mai kolbász egy kicsit erősebb volt a szokásosnál. Barátnőm evés közben mondta, hogy ez egy kicsit "Süsüs" (tűzokádó) lett. :)

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...