Krumplin sült rablóhús
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Katrin
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
250g burgonya144 kcal
-
100g csirkecomb111 kcal
-
30g vöröshagyma11 kcal
-
67g cukkini11 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
277
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
1500g burgonya866 kcal
-
600g csirkecomb668 kcal
-
180g vöröshagyma66 kcal
-
400g cukkini65 kcal
-
11g só0 kcal
Összesen
1665
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
55.7g burgonya32 kcal
-
22.3g csirkecomb25 kcal
-
6.7g vöröshagyma2 kcal
-
14.9g cukkini2 kcal
-
0.4g só0 kcal
Összesen
61
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.4 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 48 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1117.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 219 mg
-
Nátrium 772 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 37.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 268 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 52 mg
-
Retinol - A vitamin: 15 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 78 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1411 micro
Összesen
277
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 80.5 g
Zsír
-
Összesen 52.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 290 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6702.9 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 264 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 403 mg
-
Foszfor 1317 mg
-
Nátrium 4630 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 224.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 30 mg
VÍZ
-
Összesen 1607.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 125 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 302 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 47 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 304 micro
-
Kolin: 312 mg
-
Retinol - A vitamin: 87 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 469 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8467 micro
Összesen
1665
kcal
- 4% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 82% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 11 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 249.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 59.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 3 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 315 micro
Összesen
61
kcal
Hozzávalók
-
1.5 kg burgonya
-
2 közepes db vöröshagyma
-
2 közepes db cukkini
-
1 ek só
Elkészítés
- A krumplit héjában megfőzzük, lehűtjük, héját leszedjük, és utána kb. fél cm vastag karikára vágjuk. A cukkinit megmossuk, széleit levágjuk, és hasonló karikákra vágjuk azokat is.
- A csirkecombokat (lehet csirkemell is) kicsontozzuk, kicsit kiklopfoljuk, és kb. 3x4 cm-es darabokra vágjuk. A hagymákat megpucoljuk, és karikára vágjuk. Megsózzuk a krumplikat és a húsokat is.
- Hurkapálcikák egyik végét kihegyezzük (vagy direkt erre a célra veszünk fém pálcikákat), és sorban, egymás után felszurkáljuk a hozzávalókat.
- Először egy krumplit, majd 1 hagymát, 1 húst, 1 cukkinit, megint 1 hagymát, 1 húst, 1 krumplit, és így tovább felfűzzük a hozzávalókat. Addig fűzögetjük, amíg a hús és a cukkini tart.
- Ha elfogyott, akkor a maradék krumplit beleszórjuk egy akkora tepsibe, hogy ezek a hurkapálcikák beleférjenek akár hosszában, akár keresztben. Természetesen előbb a tepsit kikenjük zsiradékkal.
- A krumplikra ráhelyezzük ezeket a hurkapálcikákra felfűzött rablóhusikat. Kb. 2 dl vizet alá öntünk, majd alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük 200 C-fokon. Majd kivesszük, megnézzük, és ha már elég jól megpuhult, akkor alufólia nélkül még visszarakjuk kb. 10-15 percre, hogy a hús is és a krumpli is kicsit megpiruljon.
- Utána kivesszük a sütőből, nagyobb tányérra szedjük, és savanyúsággal, akár céklával is tálalhatjuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x25
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 55
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 3519
- Feltöltés dátuma: 2015. június 01.
Ajánló
Mi panelban lakunk, ezért inkább ősztől tavaszig szoktam ezt készíteni, mert jól bemelegíti a konyhát. De ezt persze nyáron akár kint a szabadban is el lehet készíteni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Katrin
144 recept
Finom egytálétel. Azért kell sok krumpli hozzá, mert a tepsibe belekarikázzuk a fennmaradó krumplit, rátesszük a húspálcikákat, s együtt megsül a rablóhús is és jó sok krumpli is hozzá. Ez a mennyiség kb. 6 emberre elég, leves nem is fontos ilyenkor.