Kovászos kenyér Juditta konyhájából
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
50g kovász91 kcal
-
75g víz0 kcal
-
125g finomliszt455 kcal
-
5g só0 kcal
Összesen
546
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
200g kovász364 kcal
-
300g víz0 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
20g só0 kcal
Összesen
2184
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
19.6g kovász36 kcal
-
29.4g víz0 kcal
-
49g finomliszt178 kcal
-
2g só0 kcal
Összesen
214
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.4 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2219.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 26 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 1944 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 114.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 92.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
Összesen
546
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.7 g
Zsír
-
Összesen 4.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8878.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 204 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 648 mg
-
Nátrium 7776 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 457.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 369.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 108 micro
Összesen
2184
kcal
- 7% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6 g
Zsír
-
Összesen 0.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 870.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 762 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
214
kcal
Hozzávalók
-
200 g kovász
-
500 g finomliszt
-
20 g só
Elkészítés
- A római tál tetejét beáztatjuk.
- A kovászt simára keverjük a vízzel, hozzáadjuk a lisztet, sót, és jól bedagasztjuk.
- Konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük langyos helyen.
- Amikor duplájára kelt, sütőpapírt teszünk a tál aljába (érdemes, különben nagyon beleragad), és beletesszük a kenyeret. Tetejét éles késsel bevágjuk, és konyharuhával letakarva még hagyjuk kb. 1 órát.
- 1 órás pihentetés után rátesszük a a beáztatott tetőt, és hideg sütőbe tesszük. Miközben felmelegszik, a kenyér még kel. Alsó felső sütés, 20 perc 230 fokon, aztán 30 perc 200 fokon.
- Ezután leszedjük a tetejét, és vízzel megkenjük a kenyeret, hogy piros, ropogós legyen a héja. Tető nélkül visszatesszük 10-15 percre. Én ilyenkor eggyel feljebb teszem vagy csak felső sütésre.
- Rácson, tál és sütőpapír nélkül hagyjuk kihűlni.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 203
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 43098
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Igazi házi kenyeret akartam enni, és ehhez rendelkezésemre állt a kovász.....