Klasszikus Anna-burgonya
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
879
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 193.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 150.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 72 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Összesen
219
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 34.7 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 774.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 100 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 438 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 131.2 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 601.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 287 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 114 micro
-
Kolin: 99 mg
-
Retinol - A vitamin: 282 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 74 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 68 micro
Összesen
879
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.5 g
Zsír
-
Összesen 3.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 9 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 74.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 42 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 57.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
84
kcal
Elkészítés
- A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, és 1-2 mm vékony szeletekre vágjuk. A megolvasztott vajjal jól összekeverjük.
- A burgonyát lapos tálba tesszük, sóval, borssal ízesítjük, és alufóliával lefedjük. Majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
- 20 perc múlva levesszük a fóliát, és a burgonyát további 20 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 101
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 26971
- Feltöltés dátuma: 2010. április 23.
Ajánló
Tipp: A sütőformát megkenhetjük fokhagymával, vagy a burgonyához adhatunk finomra vágott póréhagymát, sok apróra vágott petrezselymet és kakukkfüvet.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Klasszikus burgonyaköret.