r
Nosalty Logó

Kefirkovászos rozskenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kefirkovászos rozskenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 313 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 337 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    184.1 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    66 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3800.4 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    369 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    341 mg
  • Foszfor
    1315 mg
  • Nátrium
    1660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1050 micro
Összesen 3370 kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 313 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kefirből és a 2-3 ek. rozslisztből kovászt keverünk Torma receptje alapján. http://www.nosalty.hu/recept/kefires-vadkovasz-torma-konyhajabol
  2. Hozzákeverjük a vizet. Csomómentesre keverjük.
  3. A rozsliszt felével újra csomómentesre keverjük.
  4. A rozsliszt másik felét is hozzáadjuk a sóval és az olajjal együtt. Csomómentesre keverjük.
  5. Egy éjszakára vagy legalább 8 órán át állni hagyjuk tiszta konyharuhával letakarva.
  6. 240 Celsius fokra előmelegítjük a sütőt.
  7. Nyújtódeszkát egy nagy marok rozsliszttel megszórunk. A tésztát két részre osztjuk. A nyújtódeszkán hosszúkás kenyérré formázzuk. Én nem gyúrtam, csak belegörgettem a lisztbe, hogy kevésbé ragadjon.
  8. Perem nélküli sütőlapon 10 percig 240 Celsius fokon, majd még fél órán át 180 Celsius fokon sütjük.
  9. Kihűlés után szeleteljük. Légmentesen záródó zacskóban vagy dobozban egy hétig eláll. Két darab fél kiló körüli kenyér lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2221
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 25.

Ajánló

A kovászos kenyeret nehéz túl keleszteni. Másfél napig kelt kenyér is jól sült ki nálam. Ha holnap lesz egy órád kisütni a tésztát, ma este összekeverheted.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Fúrt a kíváncsiság, hogy kefirkovászt lehet-e rozzsal is használni? Ki kellet próbálni... Már azon gondolkozom, hogy elajándékozzam-e a Rózsa és Panna kovászaim? Öt hónapja nevelgetem őket... A kovászt Torma receptje alapján készítettem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...