Kefirkovászos rozskenyér
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
337
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
3370
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 18.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 3 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 380 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 132 mg
-
Nátrium 166 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 43 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
337
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.3 g
Zsír
-
Összesen 184.1 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 81 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 66 g
-
Koleszterin 26 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3800.4 g
-
Cink 12 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 369 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 341 mg
-
Foszfor 1315 mg
-
Nátrium 1660 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 386.5 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 59 mg
VÍZ
-
Összesen 430.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 54 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 184 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 54 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1050 micro
Összesen
3370
kcal
- 6% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 17.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 353.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 34 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 32 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 155 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 40.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 5 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 98 micro
Összesen
313
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kefirből és a 2-3 ek. rozslisztből kovászt keverünk Torma receptje alapján. http://www.nosalty.hu/recept/kefires-vadkovasz-torma-konyhajabol
- Hozzákeverjük a vizet. Csomómentesre keverjük.
- A rozsliszt felével újra csomómentesre keverjük.
- A rozsliszt másik felét is hozzáadjuk a sóval és az olajjal együtt. Csomómentesre keverjük.
- Egy éjszakára vagy legalább 8 órán át állni hagyjuk tiszta konyharuhával letakarva.
- 240 Celsius fokra előmelegítjük a sütőt.
- Nyújtódeszkát egy nagy marok rozsliszttel megszórunk. A tésztát két részre osztjuk. A nyújtódeszkán hosszúkás kenyérré formázzuk. Én nem gyúrtam, csak belegörgettem a lisztbe, hogy kevésbé ragadjon.
- Perem nélküli sütőlapon 10 percig 240 Celsius fokon, majd még fél órán át 180 Celsius fokon sütjük.
- Kihűlés után szeleteljük. Légmentesen záródó zacskóban vagy dobozban egy hétig eláll. Két darab fél kiló körüli kenyér lesz belőle.
- Sütés hőfoka: 240 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 35
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2228
- Feltöltés dátuma: 2014. április 25.
Ajánló
A kovászos kenyeret nehéz túl keleszteni. Másfél napig kelt kenyér is jól sült ki nálam. Ha holnap lesz egy órád kisütni a tésztát, ma este összekeverheted.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Fúrt a kíváncsiság, hogy kefirkovászt lehet-e rozzsal is használni? Ki kellet próbálni... Már azon gondolkozom, hogy elajándékozzam-e a Rózsa és Panna kovászaim? Öt hónapja nevelgetem őket... A kovászt Torma receptje alapján készítettem.