Kandírozott gyömbér Nilatak konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Nilatak88
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
- 1% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 1.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 228.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 68 mg
-
Nátrium 32 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 201.5 g
-
Cukor 169 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 257.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
803
kcal
- 1% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 7.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1143.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 183 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 435 mg
-
Foszfor 340 mg
-
Nátrium 158 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1007.5 g
-
Cukor 845 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 1288.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 288 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
4013
kcal
- 1% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Magnézium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 49.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 7 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 43.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 55.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
172
kcal
Elkészítés
Cukorszirup
- Megpucoljuk, és felkarikázzuk a gyömbért. Lábosba tesszük, és annyi vizet teszünk rá, hogy ellepje, majd hozzáadjuk a cukrot, ami a víz mennyiségének másfélszerese.
- Felforraljuk, és forrástól számítva takarék lángon 15-20 percig főzzük.
- 1-2 napra a szirupban hagyjuk, majd leszűrjük, és lecsöpögtetjük.
Szárítás, aszalás
- A lecsöpögtettet gyömbért cukorba forgatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Alacsony hőfokra állítjuk a sütőt, és 1-2 óráig szárítjuk benne.
- Ha kész, megvárjuk, míg kihűl, és üvegekbe tesszük.
- Tipp: mint a képen is látható, ki lehet mártani a felüket olvasztott csokiban.
- Sütés hőfoka: 150 °C
- Sütés ideje: 120 perc
- Receptkönyvben: 32
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1897
- Feltöltés dátuma: 2016. február 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Nilatak88
2 recept
A családom, beleértve engem is, nagyon szeretjük a gyömbért, ezért elkezdtem kandírozni. Először csak szirupban tettem el, aztán jött az ötlet, hogy szárítsuk ki sütőben, a végeredmény mennyei lett.