r
Nosalty Logó

Házi tészta villámgyorsan + egyszerű tésztaformák gép nélkül

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Rosanics Petra
Házi tészta villámgyorsan + egyszerű tésztaformák gép nélkül
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

217
Kalória
8.2g
Fehérje
38.3g
Szénhidrátok
2.8g
Zsír
31.9g
Víz
90g
Koleszterin
1.4g
Rost
224.5mg
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 255 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 217 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    408 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    153.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    127.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    97 micro
  • Kolin:
    305 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    523 micro
Összesen 866 kcal
  • 10% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    106 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    154 micro
Összesen 255 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat, a lisztet és egy nagy csipet sót késes aprítóba teszünk, majd nagyjából 1 perc alatt összedolgozzuk a gép segítségével. Ha összeáll apróbb darabokra, de egy nagy gombóccá nem akar, akkor érdemes hozzálöttyinteni egy kevéske vizet.
  2. A kész tésztát vegyük ki a gépből, és kézzel gyúrjuk át kicsit. Ha van tésztagépünk, formálhatjuk azzal a továbbiakban, de gép nélkül is könnyen tudunk változatos formákat készíteni. Akármelyik mellett is döntünk, a nyújtódeszkát érdemes rétesliszttel alaposan megszórni nyújtás előtt.
  3. Tagliatelle: Nyújtsuk ki a tésztát sodrófa segítségével amilyen vékonyra csak tudjuk. A vékony tésztalapot ezután hajtsuk/tekerjük fel négyrét, majd egy éles késsel vágjunk belőle 3-4mm keskeny csíkokat.
  4. Farfalle: A tésztát ebben az esetben is vékonyra nyújtjuk, majd egy derelyevágóval egyenlő területű négyzetekre vágjuk (ehhez érdemes egy vonalzót is használni). A tésztanégyzetek két szembelévő oldalát két ujjunk vagy két evőpálca segítségével összenyomjuk - így nyeri el a tészta a végleges, jellegzetes masniformáját.
  5. Gnocchi: A tésztából a kezeink segítségével hosszú gilisztát sodrunk, nagyjából 1cm átmérőjűt, majd a tésztarudat ezután egycentis darabokra vágjuk. A tésztadarabokat a hüvelykujjunk segítségével egyesével végighúzzuk egy sajtreszelő hátoldalán, így nyeri el hamiskás gnocchiformáját.
  6. Cavatelli: A tésztából ezúttal is kézzel rudat sodrunk, amit aztán feldarabolunk. Reszelő helyett azonban ezúttal a hüvelykujjunkkal húzzuk/lapítjuk szét a tésztát a nyújtódeszka felületén.
  7. A friss tésztákat ezután akár azonnal is kifőzhetjük - ne feledjük, jóval hamarabb elkészül, mint bolti társai! Ha azonban szeretnénk későbbre eltenni, abban az esetben hagyjuk megszáradni szobahőmérsékleten (egy éjszaka elég általában), majd légmentesen csomagoljuk el.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc

A házi tésztakészítésben semmiképpen ne akadályozzon meg senkit az, hogy nincs tésztagépe, hiszen anélkül is számtalan formát valósíthatunk meg egy kis gyakorlással. Ráadásul a tészta begyúrása se kell, hogy macerás folyamat legyen: késes robotgépben egy perc alatt lezavarhatjuk az egészet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!