Házi rétes alaptészta
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
82
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
979
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 186.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 6 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 30 mg
-
Nátrium 136 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 14.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 24 micro
Összesen
82
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 31.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2233.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 69 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 366 mg
-
Nátrium 1629 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 191.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 178.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 88 micro
-
Kolin: 168 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 288 micro
Összesen
979
kcal
- 9% Fehérje
- 46% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 495.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 361 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 17 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
217
kcal
Elkészítés
- A langyos vízben felolvasztjuk a zsírt, hozzákeverjük az ecetet, a tojást, a sót és folyamatos kevergetés mellett a lisztet. Összeforgatjuk az alapanyagokat, melyből sűrű, de szinte folyós tésztát kapunk és folpackkal lefedve néhány órára félretesszük pihenni (én a hűtőbe), a tetejét és az edényt is megkenve zsírral.
- Egy tiszta abroszt kiterítünk egy 70-80 cm átmérőjű asztalra (könnyebb kereken kihúzni), alaposan belisztezzük, és a hűtőből kivett, átgyúrt tésztát a közepére téve kicsit kinyújtjuk sodrófával, majd mindkét kezünket ökölbe szorítva, öklünk domború oldalát a tészta alá téve óvatosan húzni kezdjük a tésztát az asztal széle felé. A húzással körkörösen haladunk, hogy egyenletes legyen a tészta vastagsága (vagy vékonysága).
- Amikor már áttetsző a tészta,- szinte átlátunk rajta,- akkor hagyjuk 10 percet szikkadni, majd átkenjük olvasztott vajjal és tetszés szerint töltjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 304
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 124932
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Legalább egy éve izgat ez a házi rétestészta készítés. Olyan hihetetlennek tűnt, mikor láttam. Persze azonnal el akartam készíteni, de mindig azt hittem macerás, így nem kezdtem bele. De csak ott motoszkált a kisördög, nem hagyott nyugodni, hát nekiláttam. Elmondhatom, nem akkora macera. Jó, kicsit lisztes lett a konyha, de csak éppen. Ennyi belefér. Én biztosan máskor is elkészítem a házi változatot. Minél hűvösebb van, annál könyebb a tésztát kihúzni. Ezért is jó hűtőben pihentetni. Egy ekkora mennyiségű tészta kb. 3 rúd rétesre elég.