Házi eperfagyi
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 35% Zsír
Összesen
139
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
150g eper45 kcal
-
500g növényi habtejszín1255 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
1377
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 35% Zsír
-
22.4g eper7 kcal
-
74.6g növényi habtejszín187 kcal
-
3g cukor12 kcal
-
0g menta0 kcal
Összesen
206
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 2 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 3 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 12.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
139
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.9 g
Zsír
-
Összesen 115.4 g
-
Telített zsírsav 110 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 10 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 23 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 302 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 70.8 g
-
Cukor 47 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 128.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 34 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
1377
kcal
- 6% Fehérje
- 21% Szénhidrát
- 35% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 17.2 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 56.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 3 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 3 mg
-
Foszfor 5 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 19.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 5 micro
-
Kolin: 1 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
206
kcal
Hozzávalók
-
15 dkg eper
-
500 ml növényi habtejszín
-
2 ek cukor
-
menta ízlés szerint
Elkészítés
- Az epret megmossuk és összeturmixoljuk. Ízlés szerint cukrozzuk, vagy édesítőszerrel édesíthetjük. Ha mentát is teszünk bele, akkor nagyon apróra vágva hozzákeverjük azt is.
- A hulalát néhány perc alatt hidegen felverjük kemény habnak.
- Összeöntjük a habot az eperrel, és finoman összekeverjük. Nem kell homogénre keverni, jó ha kicsit csíkos marad.
- Beletöltjük egy literes, hűtésálló műanyag dobozba, a legjobb a fagyis - ha van -, mert azt eleve erre tervezték.
- A hűtő fagyasztójába tesszük, és néha egy villával fellazítjuk, hogy könnyebb legyen később adagolni.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 93
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 26958
- Feltöltés dátuma: 2015. június 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem a fagyit - télen is - , de leginkább csak citromot szoktam venni. Kevés olyan hely van a közelemben, ahol valódi gyümölcsből készítik. Most eper szezon van, és maradt két marék. Hulala legtöbbször van a hűtőmben, így nem volt kétség, hogy "igazi" fagyit csinálok. Az első adagot csak láttam eltűnni a gyerekek szájában, utána a fiam csak annyit mondott: Ilyet csinálhatsz sokszor!