Hasselback burgonya magyarul
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
100g burgonya58 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
25g kolbász113 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
50g kolbász226 kcal
-
50g füstölt szalonna328 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
51.3g burgonya30 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
23.1g vöröshagyma8 kcal
-
12.8g kolbász58 kcal
-
12.8g füstölt szalonna84 kcal
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 27.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 557.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 76 mg
-
Nátrium 437 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 101.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 18 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 1 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 8 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.2 g
Zsír
-
Összesen 55 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1115 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 152 mg
-
Nátrium 875 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 203 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 36 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 39 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 2 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
- 6% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 39 mg
-
Nátrium 224 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.7 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 52 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 9 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 6 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Hozzávalók
-
só ízlés szerint
-
fekete bors ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
5 dkg kolbász
-
5 dkg füstölt szalonna
Elkészítés
- A burgonyákat alaposan megsikáljuk, szárazra töröljük. Egy nagyobb kanálba rakjuk, és éles késsel sűrűn (5 mm) bevagdossuk, ügyelve arra, hogy ne vágjuk teljesen át. Az én krumplim túl nagy volt, így két fakanál nyele közé fektettem, és az volt a szamárvezetőm.
- Óvatosan szétnyitogatjuk a lapokat, és sózzuk, borsozzuk.
- Megtöltjük a vékonyra karikázott hagymával, kolbásszal meg a felszeletelt szalonnával. Nem fog ám könnyen menni, mert nem hagyja magát. Vékony kés pengéjét toljuk a vágásba, és vigyázva, nehogy kettétörjön a krumpli, kicsit feszítsük szét, és rakjuk bele a tölteléket.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, befedjük alufóliával.
- Forró sütőbe rakva 50 percig sütjük, majd fólia nélkül megpirítjuk a tetejét. Fordítólapáttal tudjuk kiemelni a tepsiből.
- Sütés hőfoka: 190 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9778
- Feltöltés dátuma: 2016. február 09.
Ajánló
Savanyú káposztával vagy uborkával is tálalhatjuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olvastam egy cikket, hogy a héjában sült burgonya "trendi" lesz 2016-ban. Annyira, hogy előkelőbb éttermekben is össze fogunk találkozni, mindenféle változatával. Nekem nem kell "eladni" a burgonyát, mert már úgy is szeretem. Gondoltam, kipróbálom a híres hassalback-et, mert úgy még nem sütöttem. Harmadszorra már jól is sikerült, mivel három a magyar igazság. :o) Az elsőnél a tepsi égett meg, hiába olajoztam ki, és a szalonna meg a kolbász zsírja is be kellett volna segítsen. Ja, és a kolbász is szénné égett, mire megpuhult a krumpli. Ebből tanulva, a második alá sütőpapír került, és nem töltöttem meg, hanem lefóliáztam. Mert ugye a sütés alatt szépen kinyílik, és mennyivel könnyebb lesz majd akkor belepakolni a finomságokat, és még nem is fog megégni. Na, ez sem jött be, mert nem nyílt szét, ahogy hozzáértem szétpergett, a töltelék lehűtötte, így másfél óra múlva is kemény volt a krumpli, és a kolbász megint szénné égett. A harmadik adag tökéletes lett, sütőpapír alulra, rá a töltött burgonya, és lefóliázva. Ha valaki ezek után neki mer kezdeni a sütésének, annak gratulálok! :o) Én már nem félek tőle, mert van tapasztalatom, hogy kell megtölteni ezt a hideg svédet, aki nem akar megnyílni.