r
Nosalty Logó

Gyors "halas" csirkeleves

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mikibácsi
Gyors "halas" csirkeleves
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Főzés

Tésztafőzés, tálalás

386
Kalória
25.7g
Fehérje
30.1g
Szénhidrátok
17.2g
Zsír
595.8g
Víz
100.9g
Koleszterin
1.5g
Rost
1.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Főzés

Tésztafőzés, tálalás

Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Főzés

Tésztafőzés, tálalás

Összesen 1545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Főzés

Tésztafőzés, tálalás

Összesen 53 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1640.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    1264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    595.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 386 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.7 g

Zsír

  • Összesen
    68.9 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    404 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6563.6 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    5057 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    2383.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    506 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1041 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1545 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    226.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    82.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 53 kcal

Elkészítés

Főzés

  1. Apróra vágjuk a hagymát. A csirke-alkatrészeket legalább 5 literes lábosba dobjuk, hozzáöntjük a vizet, sózzuk.
  2. Alágyújtunk, amikor felforr, hozzáadjuk az őrölt paprikát. Teljes erővel forraljuk!!! Zubogjon a lé!!! Ezért kell a nagyobb lábas. Én félig letakarom a fedővel, az a jó, ha legalább egy centi hab van a tetején. Ha jó minőségű a paprika, akkor a pirosból narancssárga színre vált a leves, ahogy a halászlénél mondjuk, "kiszőkül". Kóstoljuk, ha kell utánsózzuk. Így 30 perc alatt megfő, kivéve a zúzát, ha az van benne.

Tésztafőzés, tálalás

  1. Közben a száraztésztát vagy csipetkét kevés vízben kifőzzük, hideg vízben öblítjük. Ez nálunk gluténmentes, mert én így étkezem. Az elkészült csirkelevest leszűrjük, a kifőtt tésztával tálaljuk. A főtt aprólékot utána lehet eszegetni annak, aki szereti.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A "halas" ebben az esetben a főzés módját jelöli: Pont úgy kell készíteni, mintha gyors hallevest készítenénk, csak éppen csirkéből. Ideális leves a fagyasztóban felhalmozódó csirkecsontok és aprólék eltüntetésére. Itt nem szentségtörés, ha zöldpaprikát, babérlevelet adunk hozzá, de simán is jóízű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!