adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
153
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
Összesen
915
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.6 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 905.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 40 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 793 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.4 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 122.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
153
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.7 g
Zsír
-
Összesen 3.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5434.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 211 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 243 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 4760 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.5 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 733.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 59 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
915
kcal
- 1% Fehérje
- 22% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 76% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1 g
Zsír
-
Összesen 0.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 21 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.5 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Egy kanállal lekapargatjuk a gyömbér héját. Olyan vékony szeletekre vágjuk, amilyen vékonyra tudjuk. Érdemes éles, vékony pengéjű kést használni. A gyömbér szálirányával megegyezően könnyebb a vágás.
- Megsózzuk, és egy órán át pihentetjük.
- Egy nagy tányérra papír törlőkendőt fektetünk, és a gyömbér szeleteket rápakoljuk úgy, hogy ne fedjék egymást. Egy másik papír törlőkendővel leborítjuk, és lenyomkodjuk, hogy felszívjunk annyi nedvességet, amennyit tudunk.
- A gyömbért egy 1 literes befőttes üvegbe dobáljuk. A fennmaradó gyömbérrel megismételjük a papírral való szárítást, míg elfogy.
- Az alma- és rizseceteket, lime levet és cukrot egy fazékban összekeverjük, és alacsony lángon felmelegítjük, de ne forraljuk!
- A gyömbérre öntjük. Lezárjuk az üveget, de még ne túl szorosan! Ahogy hűl, rózsaszín árnyalatot kap, innen tudjuk, hogy a gyömbér friss.
- Ha teljesen kihűlt, szorosan lezárjuk az üveget, és a hűtőben tároljuk. Vékony, hosszú darabokra szeletelve, nyersen fogyaszthatjuk. A bátrabbak egészben...
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5988
- Feltöltés dátuma: 2014. október 18.
Ajánló
Nagyon effektív palate cleanser, de érdemes kínai fogásokkal összekeverve is kipróbálni, annak ellenére, hogy kínai szokások tiltják a szusival együtt való fogyasztását. Igazán jól kiemeli az ízeket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Imadom a szusi-t. Ez a recept nagyon hasonlít a szusi-hoz adott gyömbérre. Befőzés során megpuhul a gyömbér, és össze is lehet turmixolni.