r
Nosalty Logó

Gyerekbarát rakott krumpli virslivel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Gyerekbarát rakott krumpli virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    292.7 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10430.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    2163 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    4957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2049 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 3865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit héjában, enyhén sós vízbenfeltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, kicsit hűtjük, hogy meg tudjuk fogni, majd meghámozzuk. A burgonya nagyságától függően karikára, félkarikára fogjukvágni.
  2. A tojásokat szintén sósvízbenkeményre főzzük. (8 perc, forrástól számítva) Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá, hogy könnyebb legyen leszedni a héját. Megtisztítjuk, tojásszelővel vagy késselügyesenfelkarikázzuk.
  3. A virslit is kb. fél cm vastag karikákra szeljük.
  4. Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, rétegenként beleszeljük a hozzávalókat. Az aljárakrumpli kerül, amit enyhén megszórunk ételízesítővel, rámorzsolunk valamennyi vajat, virslivel megrakjuk, tojásszeletekkel beborítjuk. Ismét krumpli, ételízesítő, vaj...stb. (Én három réteg burgonya közé szoktam elosztani a hozzávalókat.)
  5. A tetején a megszórt (ételízestő, vaj)burgonyára rásimítjuk a tejfölt.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a tejfölt beszívja, az alján összejövő lével jól átforrja magát.
  7. Rövid ideig pihentetjük, hogy visszaszívja a nedvességet, úgy tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 61
  • Össznézettség: 30894
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 01.

Ajánló

Házi savanyúsággal a legfinomabb.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gyerekkoromban is nagyon szerettem (volna) a rakott krumplit, de nálunk mindig kolbásszal készült. Én nagyon szeretem a füstölt házi kolbit, de melegen (sütve, főve) nem tudom megenni. Nagyon nehéznek érzem. Mióta magamnak (is) főzök, kitaláltam ezt a variációt, azóta imádom. Szerintem a gyerekeim nem is ettek másik fajtát, de ezt nagyon szeretik.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...