r
Nosalty Logó

Gyerekbarát rakott krumpli virslivel

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Geleva
Gyerekbarát rakott krumpli virslivel
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

644
Kalória
25.3g
Fehérje
26.2g
Szénhidrátok
48.8g
Zsír
266.5g
Víz
417.2g
Koleszterin
2.7g
Rost
3.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    48.8 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1738.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    360 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    266.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    342 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    420 micro
Összesen 644 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    292.7 g
  • Telített zsírsav
    130 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    105 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    2503 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10430.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    2163 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    352 mg
  • Foszfor
    2595 mg
  • Nátrium
    4957 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1599.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2069 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    1609 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2049 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    199 micro
  • β-crypt
    48 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2520 micro
Összesen 3865 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    11.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    409.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    81 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 152 kcal

Elkészítés

  1. A krumplit héjában, enyhén sós vízbenfeltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, kicsit hűtjük, hogy meg tudjuk fogni, majd meghámozzuk. A burgonya nagyságától függően karikára, félkarikára fogjukvágni.
  2. A tojásokat szintén sósvízbenkeményre főzzük. (8 perc, forrástól számítva) Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá, hogy könnyebb legyen leszedni a héját. Megtisztítjuk, tojásszelővel vagy késselügyesenfelkarikázzuk.
  3. A virslit is kb. fél cm vastag karikákra szeljük.
  4. Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, rétegenként beleszeljük a hozzávalókat. Az aljárakrumpli kerül, amit enyhén megszórunk ételízesítővel, rámorzsolunk valamennyi vajat, virslivel megrakjuk, tojásszeletekkel beborítjuk. Ismét krumpli, ételízesítő, vaj...stb. (Én három réteg burgonya közé szoktam elosztani a hozzávalókat.)
  5. A tetején a megszórt (ételízestő, vaj)burgonyára rásimítjuk a tejfölt.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a tejfölt beszívja, az alján összejövő lével jól átforrja magát.
  7. Rövid ideig pihentetjük, hogy visszaszívja a nedvességet, úgy tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Gyerekkoromban is nagyon szerettem (volna) a rakott krumplit, de nálunk mindig kolbásszal készült. Én nagyon szeretem a füstölt házi kolbit, de melegen (sütve, főve) nem tudom megenni. Nagyon nehéznek érzem. Mióta magamnak (is) főzök, kitaláltam ezt a variációt, azóta imádom. Szerintem a gyerekeim nem is ettek másik fajtát, de ezt nagyon szeretik.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!