Gyerekbarát rakott krumpli virslivel
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
644
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
3865
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 25.3 g
Zsír
-
Összesen 48.8 g
-
Telített zsírsav 22 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 417 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1738.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 360 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 432 mg
-
Nátrium 826 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.2 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 266.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 345 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 66 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 268 mg
-
Retinol - A vitamin: 342 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 33 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 420 micro
Összesen
644
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 151.6 g
Zsír
-
Összesen 292.7 g
-
Telített zsírsav 130 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 105 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 26 g
-
Koleszterin 2503 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10430.9 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 308 mg
-
Kálcium 2163 mg
-
Vas 33 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 2595 mg
-
Nátrium 4957 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 156.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 1599.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2069 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 397 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 383 micro
-
Kolin: 1609 mg
-
Retinol - A vitamin: 2049 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 199 micro
-
β-crypt 48 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2520 micro
Összesen
3865
kcal
- 7% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.9 g
Zsír
-
Összesen 11.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 409.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 85 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 194 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 81 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A krumplit héjában, enyhén sós vízbenfeltesszük főni. Ha megfőtt, leszűrjük, kicsit hűtjük, hogy meg tudjuk fogni, majd meghámozzuk. A burgonya nagyságától függően karikára, félkarikára fogjukvágni.
- A tojásokat szintén sósvízbenkeményre főzzük. (8 perc, forrástól számítva) Leszűrjük, hideg vizet engedünk rá, hogy könnyebb legyen leszedni a héját. Megtisztítjuk, tojásszelővel vagy késselügyesenfelkarikázzuk.
- A virslit is kb. fél cm vastag karikákra szeljük.
- Egy nagyobb jénai tálat kivajazunk, rétegenként beleszeljük a hozzávalókat. Az aljárakrumpli kerül, amit enyhén megszórunk ételízesítővel, rámorzsolunk valamennyi vajat, virslivel megrakjuk, tojásszeletekkel beborítjuk. Ismét krumpli, ételízesítő, vaj...stb. (Én három réteg burgonya közé szoktam elosztani a hozzávalókat.)
- A tetején a megszórt (ételízestő, vaj)burgonyára rásimítjuk a tejfölt.
- Előmelegített sütőbe tesszük. Addig sütjük, míg a tejfölt beszívja, az alján összejövő lével jól átforrja magát.
- Rövid ideig pihentetjük, hogy visszaszívja a nedvességet, úgy tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 44
- Tegnapi nézettség: 20
- 7 napos nézettség: 61
- Össznézettség: 30894
- Feltöltés dátuma: 2011. február 01.
Ajánló
Házi savanyúsággal a legfinomabb.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Gyerekkoromban is nagyon szerettem (volna) a rakott krumplit, de nálunk mindig kolbásszal készült. Én nagyon szeretem a füstölt házi kolbit, de melegen (sütve, főve) nem tudom megenni. Nagyon nehéznek érzem. Mióta magamnak (is) főzök, kitaláltam ezt a variációt, azóta imádom. Szerintem a gyerekeim nem is ettek másik fajtát, de ezt nagyon szeretik.