adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
Összesen
77
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
500g narancslé235 kcal
-
75g levendulaszirup212 kcal
-
400g víz0 kcal
-
50g zselatin168 kcal
Összesen
615
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
48.8g narancslé23 kcal
-
7.3g levendulaszirup21 kcal
-
39g víz0 kcal
-
4.9g zselatin16 kcal
Összesen
60
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 5.6 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 37 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 11 mg
-
Nátrium 10 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.1 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 106.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 6 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 93 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 72 micro
Összesen
77
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 44.9 g
Zsír
-
Összesen 0.9 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 55 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 112.6 g
-
Cukor 101 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 855.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 151 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 145 micro
-
β-crypt 740 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 575 micro
Összesen
615
kcal
- 5% Fehérje
- 11% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 84% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-crypt
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 8 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 83.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 3 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
60
kcal
Hozzávalók
-
5 dl narancslé
-
5 ek levendulaszirup
-
4 dl víz
-
50 g zselatin
Elkészítés
- A narancsot, levendulát külön-külön edénybe tesszük, mindegyikhez 25 g zselatint adunk. Felforraljuk, majd kiöntjük külön 30x30x6 cm-es jénai edényekbe. Amikor kihűlt, a hűtőbe tesszük őket.
- Kivesszük a hűtőből 3-4 óra eltelte után, amikor megdermednek. Éles késsel feldaraboljuk 2x2 cm-es darabokra. Celofán zacskóba, kínáló tálkákba kitesszük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 96
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3759
- Feltöltés dátuma: 2013. december 19.
Ajánló
Lehet kristálycukorba is meghempergetni. Önmagában is finom. Elég magas a cukortartalma. A forma amit használok: lehet jégkocka tartó, szilikonos formák már kaphatók! Most csak jénai edényben, késsel felvágva.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A gyerekek csemegéje. Sokféle ízesítéssel, málna, meggyszörp, stb. készíthető!