Grízgaluska a lá Anna
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
14g tojás17 kcal
-
18g búzadara63 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
80
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
55g tojás69 kcal
-
70g búzadara252 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
321
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
44g tojás55 kcal
-
56g búzadara202 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
Összesen
257
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 89.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 11.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 19 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 19 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
80
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 15 g
Zsír
-
Összesen 5.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 356.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 39 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 69 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51.3 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 45.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 243 micro
Összesen
321
kcal
- 14% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12 g
Zsír
-
Összesen 4.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 285.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 153 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 62 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 59 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 62 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 195 micro
Összesen
257
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A tojássárgáját elválasztjuk a fehérjétől.
- A fehérjét fölverjük habnak.
- Óvatosan hozzávegyítjük a tojássárgáját a fehérjéhez, hozzáadjuk a sót, meg a grízt és az apróra vágott zöldpetrezselymet.
- Gyorsan a fővő levesbe galuskákat szaggatunk.
- Kifőzzük, közben folyamatosan forgatgatjuk, hogy a galuska dagadni tudjon, és a felülete ne száradjon meg.
- A tűzről levéve, fedő alatt állni hagyjukmég kb. 10 percig.
- Receptkönyvben: 384
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 63665
- Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 18.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
A könnyű, laza, puha grízgaluska titka a fölvert tojásfehérje és a gyors előkészület! Számomra a húsleves és zöldségleves elmaradhatattlan kiegészítője. Barátaim Magdi grízgaluskája néven emlegetik, amit én az "ÉDESANYÁM GRÍZGALUSKÁJA " néven.....