r
Nosalty Logó

Fűszeres napszárította paradicsom

0,0

0 ÉRTÉKELÉS6 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Szilvi6
Fűszeres napszárította paradicsom
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1029
Kalória
4.4g
Fehérje
19.5g
Szénhidrátok
107.3g
Zsír
472.6g
Víz
-
Koleszterin
6g
Rost
13.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 1029 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 4117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    107.3 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    472.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2245 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    615 micro
Összesen 1029 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    429 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    311 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1027.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    204 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    220 mg
  • Foszfor
    480 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1890.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    840 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    72 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    414 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2020 micro
  • β-karotin
    8980 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    51460 micro
  • Lut-zea
    2460 micro
Összesen 4117 kcal
  • 1% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    83 micro
  • β-karotin
    370 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2122 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. A paradicsomokat félbevágjuk (a zöld részét kivágjuk), és hüvelykujjunkkal kiszedjük a magokat (ezért a lucullus a legjobb, mert annak sok a húsa - kevés a magja).
  2. A fél paradicsomokat sütőpapírral (v. alufóliával) bélelt sütőbe tesszük vágott felükkel felfelé.
  3. Öntünk rá egy kevés olívaolajat, gazdagon megsózzuk, és megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel (vagy oregánó, bazsalikom, rozmaring keverékkel).
  4. Egyenként megfordítjuk a paradicsomokat, és ugyanígy járunk el (olívaolaj, só, provence-i fűszer).
  5. Végül a tetejére szórunk egy kevés kakukkfüvet.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és 150 fokon sütjük kb. 5 percet, majd levesszük a sütőt 100 fokra, és így sütjük kb. 1,5-2 órát.
  7. Közben rá-ránézünk, és amikor úgy látjuk, hogy megszikkadt a teteje, átfordítjuk a paradicsomokat.
  8. Miután kissé lehűltek a paradicsomok, egy befőttes üvegbe tesszük őket, öntünk még rá olívaolajat úgy, hogy ellepje teljesen a paradicsomokat. Tehetünk még az üvegbe fokhagymagerezdeket és kapribogyót :-P.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Sütés hőfoka: 100 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Egy évet éltem Angliában, először ott találkoztam ezzel a recepttel, és azonnal beleszerettem az ízbe... az üzletekbe viszonylag drágán árulják, amelyik olcsóbb, az pedig olyan is... Most végre csináltam, jóóó sokat, így nem kell vele spórolni. És még jobb is lett, mint a bolti :-) Egy angol oldalról néztem le, kipróbáltam, és szeretettel ajánlom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

4 növény, amit sose ültess magaságyásba

A magaságyás kiépítése több szempontból is előnyös, többek között azért, mert bárhol kialakíthatod, jobb lesz a terméshozam és a minőség, idősek számára pedig kimondottan előnyös, hogy kíméli a térdet és a derekat. Azonban fontos tudni arról, hogy nem minden növényt érdemes magaságyásba költöztetni.

6 tipp, hogy húsvétkor se álljon le a fogyás

Ha a húsvéti időszakra sem szeretnéd felfüggeszteni a diétádat, de nem óhajtasz lemondani a finom fogásokról, akkor mutatunk pár tippet, hogy még az ünnep alatt is olvadjanak rólad a kilók, vagy legalábbis ne gyarapodjon a súlyod.

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!