r
Nosalty Logó

Frankfurti zöldborsó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
tenger
Frankfurti zöldborsó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1362.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    285 mg
  • Nátrium
    794 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    268.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    311 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    112 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    132 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    2132 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4885 micro
Összesen 397 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    57 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5450.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    733 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    320 mg
  • Foszfor
    1139 mg
  • Nátrium
    3176 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.1 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1074.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1245 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    292 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    448 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    660 micro
  • Kolin:
    254 mg
  • Retinol - A vitamin:
    529 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    8528 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19540 micro
Összesen 1590 kcal
  • 4% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát vékonyra karikázzuk, a salátaszívetfelaprítjuk.
  2. Felmelegített vajon üvegesre pároljuk.
  3. Közben megtisztítjuk és felkockázzuk a burgonyát, felaprítjuk a petrezselymet, és 4-5 perc után a zöldborsóval együtt a hagymás alaphoz adjuk.
  4. Sózzuk, borsozzuk, kb. 0,5 l leveslével felöntjük, majdnem készre pároljuk (kb. 15perc a krumplitól függően).
  5. Most következik a pürésítés, ahogy szeretjük(sima, darabos), és további kb. 2 dl levest adunk hozzá a kellő állag eléréséig.
  6. Frissen aprított mentával, 4-6 kanál tejföllel/ tejszínnel (nekünk a tejföl jobban bejött a savanykásságával) összerottyantjuk.
  7. Sült/főtt virslikarikákkal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 200 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12478
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nosztalgikus leves/ főzelék/ egytálétel. Kb. 20 évvel ezelőtt készítettem el először, Frankfurtban. És a recept szerint is ez a neve. :-) Pont az emlékek miatt itt pontosan betartom az előírásokat, mert jólesik. Persze elhagyható a "salátaszív", s akár a menta is, de az utóbbit kár lenne.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...