Forralt borban párolt kacsa
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Évi néni
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
597
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
1790
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
Összesen
127
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.2 g
Zsír
-
Összesen 23.8 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 308 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1851 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 56 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 84 mg
-
Foszfor 827 mg
-
Nátrium 815 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 352.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 96 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 23 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 101 micro
-
Kolin: 218 mg
-
Retinol - A vitamin: 96 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
Összesen
597
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 219.5 g
Zsír
-
Összesen 71.4 g
-
Telített zsírsav 28 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5552.9 g
-
Cink 23 mg
-
Szelén 167 mg
-
Kálcium 149 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 252 mg
-
Foszfor 2482 mg
-
Nátrium 2446 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 16.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 1058.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 288 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 70 mg
-
D vitamin: 36 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 64 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 302 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 288 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
1790
kcal
- 16% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.6 g
Zsír
-
Összesen 5.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 177 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 75.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 21 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Összesen
127
kcal
Hozzávalók
-
3 közepes db kacsamell
-
1 kávéskanál só
-
bors ízlés szerint
-
2 kávéskanál kínai ötfűszer-keverék
Elkészítés
- A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer keverékkel, és a bőrös oldalukkal lefelé egy teflon edényben pirítani kezdjük.
- Majd 3 perc elteltével megfordítjuk, és ott is kérget sütünk a húsra.
- Felöntjük a forralt borral, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd kivesszük, és fólia alatt pihentetjük 10 percet.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x25
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1545
- Feltöltés dátuma: 2015. január 15.
Ajánló
Ajánlom hozzá köretként a rizs mellé a mangószószon tálalt, felkockázott, érett mangót és a gránátalmaszirupon tálalt gránátalma magokat. Nagyon ütőssé varázsolja egyszerű kis étkünket.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Évi néni
1830 recept
Karácsonykor főztem egy kis forralt bort naranccsal, kardamommal, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal, fekete borssal és néhány szem borókabogyóval, kevés nádcukorral. Megmaradt a fele, így mindenképpen hasznosítani szerettem volna. Így ez egy bormentő akció lett.