r
Nosalty Logó

Forralt borban párolt kacsa

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Évi néni
Forralt borban párolt kacsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 597 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1790 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    308 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1851 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    56 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    827 mg
  • Nátrium
    815 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    352.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 597 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    924 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5552.9 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    252 mg
  • Foszfor
    2482 mg
  • Nátrium
    2446 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    1058.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    64 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    302 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    288 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1790 kcal
  • 16% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    174 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 127 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ötfűszer keverékkel, és a bőrös oldalukkal lefelé egy teflon edényben pirítani kezdjük.
  2. Majd 3 perc elteltével megfordítjuk, és ott is kérget sütünk a húsra.
  3. Felöntjük a forralt borral, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre, majd kivesszük, és fólia alatt pihentetjük 10 percet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x25
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1543
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 15.

Ajánló

Ajánlom hozzá köretként a rizs mellé a mangószószon tálalt, felkockázott, érett mangót és a gránátalmaszirupon tálalt gránátalma magokat. Nagyon ütőssé varázsolja egyszerű kis étkünket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Forralt borban párolt kacsa
Évi néni 1830 recept

Karácsonykor főztem egy kis forralt bort naranccsal, kardamommal, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal, fekete borssal és néhány szem borókabogyóval, kevés nádcukorral. Megmaradt a fele, így mindenképpen hasznosítani szerettem volna. Így ez egy bormentő akció lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek