Fordítva sült csirke pácolva
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
witch
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 9% Zsír
a páchoz
-
313g víz0 kcal
-
6g só0 kcal
-
2g kakukkfű2 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
továbbá
Összesen
677
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 9% Zsír
a páchoz
-
1250g víz0 kcal
-
22g só0 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
továbbá
Összesen
2704
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 9% Zsír
a páchoz
-
42.7g víz0 kcal
-
0.8g só0 kcal
-
0.2g kakukkfű0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
továbbá
Összesen
92
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 50.8 g
Zsír
-
Összesen 51.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 231 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2896.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 404 mg
-
Nátrium 2336 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 494.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 27 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 165 mg
-
Retinol - A vitamin: 195 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 63 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
677
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 203.1 g
Zsír
-
Összesen 204.5 g
-
Telített zsírsav 72 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 924 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 11585.5 g
-
Cink 15 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 199 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 241 mg
-
Foszfor 1618 mg
-
Nátrium 9344 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 1978.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 802 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 27 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 659 mg
-
Retinol - A vitamin: 782 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 250 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
2704
kcal
- 9% Fehérje
- 0% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.9 g
Zsír
-
Összesen 7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 55 mg
-
Nátrium 319 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 0.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 67.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 27 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 23 mg
-
Retinol - A vitamin: 27 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
92
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
a páchoz
- Egy nagy edénybe (amibe belefér a csirke) öntsünk egy bögre langyos vizet, oldjuk fel benne a sót.
- Adjuk hozzá a többi vizet, keverjük össze, majd rakjuk bele a csirkét.
- Fűszerezzük a kakukkfűvel, babérlevéllel, szemes borssal. Fóliázzuk le, rakjuk éjszakára a hűtőbe.
továbbá
- Másnap vegyük ki a csirkét a pácléből, és alaposan itassuk le a vizet róla. A lábait kötözzük össze, a szárnyvégeket dugjuk a háta alá. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten fél órát. Fűszerezhetjük még őrölt borssal, majoránnával.
- A tepsibe belerakjuk a sütőrácsot, egy kisebb darab sütőpapírt pedig több helyen kilyukasztgatunk, és a rácsra rakjuk.
- Erre helyezzük a csirkét a hátával felfelé. Ha nincs sütőrácsunk, akkor zöldségekre is rakhatjuk a húst.
- Forró sütőbe rakjuk, 20 percig sütjük nagy lángon (220 C), majd közepes (180 C) lángon készre sütjük. 20 percenként lekenjük a megolvasztott vajjal.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 100 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 1967
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
witch
735 recept
Ti is arról álmodoztok csirkesütés közben, hogy milyen jó lenne, ha nem száradna ki a melle? Ha igen, akkor próbáljátok ki ezt a módszert, hogy a háta legyen felfelé. Így is lesz ugyanannyi ropogós csirkebőr, csak nem a mellén. A pácolást pedig azért ajánlom, mert így nem csak a hús külső része lesz ízletes, hanem minden falatja.