Fokhagymasó
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 16248.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 16153 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 13.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.2 g
Zsír
-
Összesen 1.4 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 194984.9 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 413 mg
-
Nátrium 193836 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 6 mg
Víz
-
Összesen 159.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 84 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 63 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 43 micro
- 5% Fehérje
- 33% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 62% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
B6 vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.1 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 24373.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 52 mg
-
Nátrium 24229 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.2 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 19.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Elkészítés
- Vegyünk egy befőttesüveget, és rakjunk egy réteg sót, majd szórjuk közé a megpucolt fokhagymagerezdeket, ezután ismét só és megint fokhagyma. Folytassuk, amíg az üveg majdnem tele lesz.
- Ezután már semmi dolgunk nincs vele, mert a só kivonja a fokhagymából a nedvességet és az ízanyagokat.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 10 perc
Ha túl sok fokhagymánk van otthon, és nem akarjuk őket kidobni, akkor ez az egyik legegyszerűbb módszer arra, hogy tartósítsuk a fokhagymánkat. Ami a képen látszik, az kb. 1 éves már, semmi baja nincs, viszont nagyon intenzív fokhagyma illata és íze van a sónak. Én már nem használok külön fokhagymát és sót pl. az uborkasalátához (nem igazán kellemes néha az ember gyomra ha már megette). Így is megvan a finom fokhagymás íz.
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!