r
Nosalty Logó

Fahéjas-őszibarackos szilvalekvár rummal

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Boszi
Fahéjas-őszibarackos szilvalekvár rummal
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

493
Kalória
3.7g
Fehérje
120.4g
Szénhidrátok
1.2g
Zsír
431.3g
Víz
-
Koleszterin
6.8g
Rost
111.2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 493 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 2470 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 81 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.4 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    431.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    729 micro
  • β-crypt
    167 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 493 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    183 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    15 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602 g
  • Cukor
    556 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2156.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    332 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    229 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    173 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    3647 micro
  • β-crypt
    833 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1822 micro
Összesen 2470 kcal
  • 1% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.6 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    27.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    0 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 81 kcal

Elkészítés

  1. A gyümölcsöket tisztára mossuk, és kisebb darabokra vágjuk.
  2. Egy vastagabb aljú fazékba tesszük a gyümölcsöket, a citromlét, és közepes lángon elkezdjük főzni, időnként megkeverjük.
  3. Amikor már látható, hogy van lé, mert a szőlő is sok levet ereszt, teszünk rá fedőt. Beletesszük a fűszereket.
  4. Fedő alatt, időnként megkeverve várjuk, hogy jól összeessenek a gyümölcsök. Kb fél órát főzzük így, majd levesszük a fedőt. Gyakran megkeverve még főzzük legalább fél órát, majd a tűzről levéve botmixerrel pépesítjük.
  5. Visszatesszük a tűzre, beleteszünk kb 20 dkg cukrot, és szinte állandóan keverve főzzük kb 15 percet. Megkóstoljuk, ha nem elég édes, akkor még mehet bele ízlésünk szerinti mennyiségű cukor.
  6. Beleöntjük a rumot is, és még legalább 15 percet főzzük. Figyeljük az állagát, mert ha már jónak tűnik, levehetjük a tűzről.
  7. Az előre tisztított és sterilizált üvegekbe öntjük, a steril tetőt is rászorítjuk, majd 5 percre fejre állítva hagyjuk.
  8. Száraz dunsztba tesszük másnapig (én egy hűtőtáskát béleltem ki újsággal és jó meleg pléddel).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Főzés ideje: 80 perc

Megint maradék gyümölcsöt kellett felhasználni a tönkremenetelük előtt. Nekem valahogy ez a 2,5 kg vált be egyszerre megfőzni, így ennyi tisztított gyümölccsel számolok általában. Mivel nem akarom túl édesre, nem teszem bele egyszerre a cukrot és inkább megkóstolom. A rumot már szerettem volna kipróbálni, de sokat nem akartam tenni bele. A fűszereket próbálgatom.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Húsvéti bableves

A Húsvétot mindig lelkes készülődés, és a jó minőségű házilag füstölt sonkák utáni hajtóvadászat előzi meg. A nagyszombati vacsora elteltével azonban legtöbben telítődnek a ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!