Epres lepény
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
1089
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
4352
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 16.8 g
Zsír
-
Összesen 58.5 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 17 g
-
Koleszterin 270 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 536.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 45 mg
-
Kálcium 79 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 46 mg
-
Foszfor 254 mg
-
Nátrium 108 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 123.8 g
-
Cukor 71 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 226.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 630 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 62 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 90 micro
-
Kolin: 237 mg
-
Retinol - A vitamin: 596 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 393 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 419 micro
Összesen
1089
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 67.1 g
Zsír
-
Összesen 233.8 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 68 g
-
Koleszterin 1080 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2147.3 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 178 mg
-
Kálcium 315 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 183 mg
-
Foszfor 1017 mg
-
Nátrium 432 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 495.1 g
-
Cukor 283 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 906.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2519 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 387 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 362 micro
-
Kolin: 948 mg
-
Retinol - A vitamin: 2385 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1571 micro
-
β-crypt 26 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1677 micro
Összesen
4352
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 53% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 119 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 50.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 140 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 53 mg
-
Retinol - A vitamin: 132 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 87 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 93 micro
Összesen
241
kcal
Elkészítés
- A tojások fehérjét habbá verjük.
- A margarint a porcukorral, és a tojások sárgájával habosra keverjük és hozzáadjuk a lisztet, a rumot, majd a tojások felvert habját.
- Összekeverjük, sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük és rászórjuk az epret (ha nagyobb szeműek, vágjuk félbe) és kicsit belenyomkodjuk a tésztába.
- Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy át sült-e.
- Miután kihűlt, szeleteljük, porcukorral megszórva kínáljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 24X34 cm
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 407
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 47109
- Feltöltés dátuma: 2010. május 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagy kedvencem ez a gyümölcsös lepény, gyerekkoromban is gyakran sütöttük. Sokféle gyümölccsel készíthető, de szerintem legeslegjobb eperrel. Semmihez sem hasonlítható a tésztába sült zamatos eperíz...