r
Nosalty Logó

Eperlekvár 2.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
modosa
Eperlekvár 2.
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

465
Kalória
2.9g
Fehérje
117.4g
Szénhidrátok
1.2g
Zsír
371.3g
Víz
-
Koleszterin
9.4g
Rost
104.5g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 465 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 5584 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 86 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    371.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 465 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4642.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    1632 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    717 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    1008 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1408.4 g
  • Cukor
    1254 mg
  • Élelmi rost
    113 mg

Víz

  • Összesen
    4456 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    2859 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1158 micro
  • Kolin:
    300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1242 micro
Összesen 5584 kcal
  • 1% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    69.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    44 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 86 kcal

Elkészítés

  1. Az üvegeket alaposan mossuk ki, a tetőket tegyük be az előzőleg Domestossal kifertőtlenített mosogatóba és öntsünk rá forrásban lévő vizet.
  2. Egy dupla fenekű fazékba beleöntjük az alaposan megmosott és kicsumázott epret.Közepes hőmérsékleten megkezdjük a főzést. Amikor a gyümölcs egy kicsit már levet eresztett, botmixerrel összeturmixoljuk.
  3. Hozzáadjuk a citrom levét és húsát, a vaníliát, a cukrot és a balzsamecetet.
  4. Emeljük a hőfokot és amikor forr, hozzáadjuk a zselésítőanyagot a tasakon található előírás szerint.
  5. A sütőt 100 C-ra melegítjük, majd kikapcsoljuk.
  6. Az üvegekbe ujjnyi magasan vizet töltünk és egyenként kb. egy percig forraljuk a mikróban.
  7. Kesztyűvel kivesszük, megtöltjük a lekvárral, alaposan rászorítjuk a tetejét és fejére állítva betesszük a sütőbe.
  8. Amikor az utolsó üveg is megtelt, visszaállítjuk őket a talpukra és a sütőben hagyjuk kihűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 perc
  • Főzés ideje: 30 perc

A zselésítőn található leírás szerint nincs szükség dunsztolásra, de én nem kockáztatok. Megszakadna a szívem, ha mondjuk januárban, amikor az ember már szinte el is felejtette a napsütötte, illatozó gyümölcsök ízét, ám utolsó mentsvárként ott várnak a kamrában az üvegbe zárt eperszemek, ott éktelenkedne a penészréteg a lekvár tetején. Ugyanakkor - családom fogyasztási szokásainak ismeretében - a fent leírt mennyiség bizonyosan nem éri meg a januárt.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!