Eperlekvár 2.
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
modosa
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
417g eper125 kcal
-
28g citrom4 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
1g balzsamecet1 kcal
-
83g barna cukor317 kcal
-
6g dzsemfix18 kcal
Összesen
465
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
5000g eper1504 kcal
-
340g citrom52 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g balzsamecet9 kcal
-
1000g barna cukor3800 kcal
-
75g dzsemfix219 kcal
Összesen
5584
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
77.8g eper23 kcal
-
5.3g citrom1 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
0.2g balzsamecet0 kcal
-
15.6g barna cukor59 kcal
-
1.2g dzsemfix3 kcal
Összesen
86
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 1.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 386.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 136 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 60 mg
-
Foszfor 100 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.4 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 371.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 238 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 96 micro
-
Kolin: 25 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 28 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 103 micro
Összesen
465
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 34.7 g
Zsír
-
Összesen 14.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4642.5 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 1632 mg
-
Vas 28 mg
-
Magnézium 717 mg
-
Foszfor 1199 mg
-
Nátrium 1008 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 19 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1408.4 g
-
Cukor 1254 mg
-
Élelmi rost 113 mg
VÍZ
-
Összesen 4456 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 49 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 2859 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 103 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1158 micro
-
Kolin: 300 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1242 micro
Összesen
5584
kcal
- 1% Fehérje
- 24% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 72.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 21.9 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 44 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 19 micro
Összesen
86
kcal
Hozzávalók
-
5 kg eper
-
2 db citrom
-
2 ek balzsamecet
-
1 kg barna cukor
-
3 csomag dzsemfix
Elkészítés
- Az üvegeket alaposan mossuk ki, a tetőket tegyük be az előzőleg Domestossal kifertőtlenített mosogatóba és öntsünk rá forrásban lévő vizet.
- Egy dupla fenekű fazékba beleöntjük az alaposan megmosott és kicsumázott epret.Közepes hőmérsékleten megkezdjük a főzést. Amikor a gyümölcs egy kicsit már levet eresztett, botmixerrel összeturmixoljuk.
- Hozzáadjuk a citrom levét és húsát, a vaníliát, a cukrot és a balzsamecetet.
- Emeljük a hőfokot és amikor forr, hozzáadjuk a zselésítőanyagot a tasakon található előírás szerint.
- A sütőt 100 C-ra melegítjük, majd kikapcsoljuk.
- Az üvegekbe ujjnyi magasan vizet töltünk és egyenként kb. egy percig forraljuk a mikróban.
- Kesztyűvel kivesszük, megtöltjük a lekvárral, alaposan rászorítjuk a tetejét és fejére állítva betesszük a sütőbe.
- Amikor az utolsó üveg is megtelt, visszaállítjuk őket a talpukra és a sütőben hagyjuk kihűlni.
- Receptkönyvben: 126
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 49600
- Feltöltés dátuma: 2009. június 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
modosa
50 recept
A zselésítőn található leírás szerint nincs szükség dunsztolásra, de én nem kockáztatok. Megszakadna a szívem, ha mondjuk januárban, amikor az ember már szinte el is felejtette a napsütötte, illatozó gyümölcsök ízét, ám utolsó mentsvárként ott várnak a kamrában az üvegbe zárt eperszemek, ott éktelenkedne a penészréteg a lekvár tetején. Ugyanakkor - családom fogyasztási szokásainak ismeretében - a fent leírt mennyiség bizonyosan nem éri meg a januárt.