r
Nosalty Logó

Egyszerű tojásleves fehér spárga főzővizéből

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NdeeDeville
Egyszerű tojásleves fehér spárga főzővizéből
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

65
Kalória
5.4g
Fehérje
4.9g
Szénhidrátok
3.1g
Zsír
359.6g
Víz
90g
Koleszterin
2.2g
Rost
2g
Cukor
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 65 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 15 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    629.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    359.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    961 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1369 micro
Összesen 65 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2517.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    230 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    1740 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1438.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    477 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    884 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    346 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    3846 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5474 micro
Összesen 257 kcal
  • 1% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 97% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    151.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    86.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    231 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 15 kcal

Elkészítés

  1. A fehér spárgákat alaposan megmossuk és meghámozzuk krumplihámozóval, a végeiből, a kemény kb. 3-4 cm-es részt levágjuk. A spárgát tovább használjuk a főételhez, nekünk itt most csak a maradékokra van szükségünk.
  2. A végeket és a spárga héját beledobjuk egy kis lábasba, és kb. 1-1,2 liter vízben 15 percig forraljuk, hogy a spárga ízét átvegye a víz. Ezután a levet egy sűrű szűrőn leszűrjük.
  3. A leszűrt lében feloldunk egy tyúkhúsleves kockát, ha szükséges, pici sóval még lehet az ízén javítani a végén. (Ha a spárgát vízben pároltuk, és abból is maradt, azt is át lehet szedni ide a még intenzívebb spárgás íz érdekében, de ne hígítsuk túl, hiszen csak 1 kockát használtunk.)
  4. Egy pohárba felütünk 2 tojást, és elkeverjük, majd az éppen lassú forrásban lévő (pötyögő) levesbe folyamatos gyors keverés mellett belecsorgatjuk a tojásokat.
  5. A tojások gyorsan megfőnek, ekkor már csak egy kis csokor (néhány szál), apróra vágott metélőpetrezselymet forgatunk bele, és csészében/kis tálban azonnal forrón tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 20 perc

Sok helyen kapható most friss fehér spárga, mely vajon párolva isteni, de nem kell a levagdosott végeit és a héját rögtön a kukába dobni, hiszen gyorsan varázsolhatunk belőle egy finom, tavaszias ízű csészés levest a főétel elé.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Tojásleves

Ezt a végtelenül egyszerű levest biztos, hogy mindannyian ismerjük. Megosztó étel, sokaknak nem tetszik az állaga, mi viszont pont akkor szeretjük, ha a tojástól jó sűrű. Opcionálisan ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!