Legegyszerűbb szőlődzsem
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
167g szőlő110 kcal
-
58g befőzőcukor226 kcal
-
3g citromlé1 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
1000g szőlő662 kcal
-
350g befőzőcukor1355 kcal
-
20g citromlé4 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
73g szőlő48 kcal
-
25.5g befőzőcukor99 kcal
-
1.5g citromlé0 kcal
-
0g fahéjrúd0 kcal
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.2 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 65.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 17 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 87.5 g
-
Cukor 83 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 132 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 5 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 62 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 395 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 23 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 525.1 g
-
Cukor 498 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 791.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 38 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 140 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 55 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 375 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 694 micro
- 0% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 28.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 7 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 5 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 2 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.3 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 57.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 2 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 51 micro
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Tegyük a megtisztított szőlőt egy nagy lábosba. Gyenge hőfokon, gyakori keverés mellett kezdjük el párolni.
- Miután a keverék átmelegedett, botmixerrel turmixoljuk le, enyhén darabos állagúra.
- Adjuk hozzá a befőzőcukrot, a fahéjat és a citromlevet, majd állandó keverés mellett nagy lángon forraljuk fel.
- Forrás után a dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig hagyjuk forrni, majd vegyük le a tűzről. Ha szükséges, a habot távolítsuk el a tetejéről.
- Az előkészített steril üvegeket azonnal öntsük a peremig, majd jól zárjuk le, és kb. 5 percre állítsuk fejre. Végül hagyjuk teljes kihűlni.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 1679
- Feltöltés dátuma: 2023. október 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
-
alkalom:
- márton-nap ,
- halloween ,
- születésnap ,
- szüret ,
- hanuka ,
- buli receptek
-
alkalom:
-
- Speciális étrendek:
A szőlődzsem egyike azon elveszett ételeknek, amelyeket úgy tűnik, már senki nem nagyon készít, pedig átkozottul finom. Itt az ideje, hogy visszatérjen! Az igazság egyébként az, hogy a szőlőlekvár házi befőzése okkal ment ki a divatból: hagyományosan sok munkát igényel, ugyanis a nagy szőlőmagokat el kell távolítani, főleg a zöld szőlőfajtákból. Fun fact: az első magnélküli szőlőt csak az 1980-as években fejlesztették ki, és addigra a szőlőlekvár készítése ki is kopott a háztartásokból. A mag nélküli szőlő többnyire megoldja a pepecselés problémáját, de érdemes azért ezeket a szemeket is átnézni. A mi receptünk az egyik legegyszerűbben elkészíthető verzió, amit csak találhatsz az interneten: itt nincs szőlőhámozás, se magozás, és az íze sem mindennapi!