r
Nosalty Logó

Egyszerű bögrés fahéjas keksz

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ibizababy
Egyszerű bögrés fahéjas keksz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 2440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 423 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    53.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    171.1 g
  • Cukor
    84 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    551 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    381 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    142 micro
Összesen 1221 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    107.7 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    860.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    342.1 g
  • Cukor
    168 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    185 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1037 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    284 micro
Összesen 2440 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.2 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    191 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 423 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A margarint vágjuk össze apróbb darabokra. Mivel frissen vettem ki a hűtőből, betettem a mikróba 20 másodpercre (600W-on), mivel így gyorsan megpuhul, viszont hideg marad. Részemről üvegtálat használok. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és simára keverjük.
  2. Amikor már "habos", akkor hozzáadjuk a sót, a fahéjat, majd megint kevergetjük egy kicsit, utána jöhet a tojás. Ezt is szépen simára keverjük.
  3. Ezidáig szoktam kézi habverőt használni, ezután jöhet a fakanál. :) A lisztet fokozatosan szoktam hozzáadni, a végén már kemény meló, hogy keményedik a massza. Akkor szokott jó lenni, amikor már nem ragad hozzá a tálhoz, és a kezünkhöz sem, ezért kb. a másfél bögre liszt.
  4. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, legalább egy picit pihen a massza. Golyókat formálunk, majd összenyomjuk kb 1-1,5 centi vastagra, vagy a golyót a sütőpapírra nyomjuk a mutató és középső ujjunkkal, így egy vonal dudorodik a közepén. Részemről betűket is formáltam. :)
  5. 180 fokon kb. 12-14 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 245
  • Tegnapi nézettség: 21
  • 7 napos nézettség: 111
  • Össznézettség: 44986
  • Feltöltés dátuma: 2014. augusztus 22.

Ajánló

Vacsira, tejjel isteni. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
ibizababy 1 recept

Szinte semmi sütinek való nem volt itthon, mivel betegen nyomtam az ágyat, a férjem pedig csak éjjel ért haza pár nap után... Aztán körülnéztem, és rájöttem, hogy fahéj van, tojás, liszt, cukor, margarin van, úgyhogy valamit kisüthetek belőle. Nyaltam faltam a netet, bújtam a sütis könyvet, majd ez lett belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...