Cukormentes őszibarackdzsem
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Zoli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
250g őszibarack94 kcal
-
344 kcal
-
6g dzsemfix18 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0 kcal
Összesen
456
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
3000g őszibarack1123 kcal
-
1050g cukormentes befőzőcukor4127 kcal
-
75g dzsemfix219 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0 kcal
Összesen
5469
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
-
72.7g őszibarack27 kcal
-
25.5g cukormentes befőzőcukor100 kcal
-
1.8g dzsemfix5 kcal
-
0g citromsav0 kcal
-
0 kcal
Összesen
132
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 2.2 g
Zsír
-
Összesen 0.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 290.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 14 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 48 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 111.8 g
-
Cukor 103 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 213.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 38 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 389 micro
-
β-crypt 161 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 218 micro
Összesen
456
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 7.2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3486.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 259 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 2460 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1341.3 g
-
Cukor 1235 mg
-
Élelmi rost 57 mg
VÍZ
-
Összesen 2559.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 461 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 190 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 75 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 23 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 115 micro
-
Kolin: 176 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4666 micro
-
β-crypt 1930 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2621 micro
Összesen
5469
kcal
- 1% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 65% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.6 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 84.5 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 14 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 30 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 62 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 47 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
132
kcal
Hozzávalók
-
105 dkg cukormentes befőzőcukor
-
3 kávéskanál citromsav
Elkészítés
- 2 literes fazékban vizet teszünk fel forrni.
- A barackokat megmossuk és a forró vízbe tesszük. Természetesen nem egyszerre az összeset, csak amennyi kényelmesen belefér. Addig maradnak a vízben, ameddig az újra nem kezd forrni.
- Jeges vízbe szedjük és lehűtjük a barackokat. A hősokk hatására sokkal könnyebb lesz meghámozni.
- Meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük a barackokat és citromsavas vízbe tesszük, hogy ne barnuljanak meg.
- Amikor az összessel készen vagyunk, akkora lábasba rakjuk, amelyikben elfér az összes. Alacsonyabb hőfokon (nálunk a gázon ez közepes láng) kevergetés közben egyet rottyantunk rajta.
- Leturmixoljuk az egészet és visszatesszük főzni. Belekeverjük a diabetikus befőzőcukrot és a dzsemfixet. Amikor felforrt, dermedéspróbát végzünk. Amennyiben megfelelően dermed, sterilizált üvegekbe szedjük, és mindegyik tetejére egy késhegynyi nátrium-benzoátot teszünk.
- Lezárjuk az üvegeket, és száraz dunsztban tartjuk legalább két napig.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 9844
- Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 24.
Ajánló
Mindenkinek, aki ilyen, vagy olyan okok miatt szeret cukor nélkül befőzni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Zoli
59 recept
A baráti körben van őszibarack termelő, és tőle kaptunk egy ládányi gyümölcsöt. Virágzás után nem gyérítette a megkötött kis terméskéket, ezért rengeteg termett neki. A szárazság miatt azonban nem nőttek nagyra, mint rendesen, viszont nagyon finomak, zamatosak lettek. A termés Bacsó Péter "A tanú" - című filmjében szereplő "Magyar narancs" leírásához hasonlított, azzal a különbséggel, hogy nem savanyúak, hanem édesek voltak. Bástya elvtárs többi szövege stimmelt. Kicsik voltak, de a mienk. Apróságuk miatt szóba sem jöhetett, hogy befőttet készítünk belőlük, ezért maradt a dzsemforma.