Csokoládés gesztenyekrém
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Walaky
adag
Előkészítés
perc
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
83g gesztenyemassza149 kcal
-
83g növényi tejszín209 kcal
-
33g étcsokoládé182 kcal
Összesen
540
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
Összesen
1622
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 32% Zsír
-
41.7g gesztenyemassza75 kcal
-
41.7g növényi tejszín105 kcal
-
16.7g étcsokoládé91 kcal
Összesen
271
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 30.4 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 199.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 19 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 49 mg
-
Foszfor 69 mg
-
Nátrium 58 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 0.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 9 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
540
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 17.4 g
Zsír
-
Összesen 91.3 g
-
Telített zsírsav 74 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 13 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 597.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 146 mg
-
Foszfor 206 mg
-
Nátrium 174 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 173.7 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 31 micro
Összesen
1622
kcal
- 6% Fehérje
- 62% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 15.2 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 99.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 9 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 24 mg
-
Foszfor 34 mg
-
Nátrium 29 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 0.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 5 micro
Összesen
271
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés
- Előkészítjük a hozzávalókat. Azután egy kisebb lábasba öntjük a tejszínt, beledaraboljuk az étcsokoládét, s lassú tűzön elkezdjük melegíteni, mindezt addig, amíg a csokoládé teljesen el nem olvad, állandó kavargatás mellett. Nem szabad felforralni, csak melegíteni! Ha megtörtént, állni hagyjuk, hogy langyosra hűljön.
- A hűlt keverékbe tesszük a gesztenyemassza (ez már ízesített) felét, egyneművé kavargatjuk (én gépi habverővel rövid ideig átforgattam, de ettől nem verődik fel habbá, csak simább, krémesebb, selymesebb lesz) - ízlés szerint ehhez tehetünk 1-2 evőkanál rumot, én nem tettem.
- Végül poharakba, tálkákba - tetszés szerint - adagoljuk a krémet, a tetejükre pedig a gesztenyemassza másik felét - melyet krumplinyomón áttörtünk - osztjuk szét (villa segítségével). Fóliával lefedjük, hűtőbe tesszük néhány órára (1 éjszakát szoktam itt tartani, jót tesz neki!). Nem kell megijedni, hogy hígabb a krém, a hűtőben selymes, krémes állagúra dermed. Majd lehet jóízűen falatozni! :) Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! :)
- Elkészítettem: 100 alkalommal
- Receptkönyvben: 59
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 2722
- Feltöltés dátuma: 2020. március 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Walaky
186 recept
Mert imádjuk.....azért imádjuk, mert szeretjük a finomat.....ez épp az a kategória....egyszerű, gyors, mennyei desszert.....