r
Nosalty Logó

Csokiszuflé cirpi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cirpi
Csokiszuflé cirpi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 998 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 1996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 388 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    59.1 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    422 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 998 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    118.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    739 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1318.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    580 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    450 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    772 micro
Összesen 1996 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.1 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    161 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    150 micro
Összesen 388 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csokit és a vajat gőz fölött megolvasztjuk. Ez azt jelenti, hogy előveszünk egy fazekat, amibe kb 2 ujjnyi vizet teszünk, és feltesszük forrni. Aztán keresünk egy tálat, ami ráhelyezhető a fazék tetejére, és amijól bírja a hőt (pl. fémből van), ebbe beletördeljük a csokit, illetve mellé tesszük a vajat. A tálat rátesszük a forró vízzel teli fazékra, így a csoki és a vaj a tálban az alulról melegítő gőztől szépen egyenletesen összeolvad. Közben folyamatosan kevergessük! Ha szépen összolvadt, tegyük félre hűlni.
  2. A tojásokat (sárgája és fehérje együtt) és a porcukrot egy tálba tesszük, és robotgéppel nagy fokozaton habosra keverjük, míg a tojás szépen kifehéredik. Ez eltart egy ideig, kb 5-8 perc. Legyünk türelmesek, mert a tojás habosságától fog majd szépen megemelkedni a szuflé.
  3. A cukorral felvert tojásokhoz hozzáadjuk a lisztet, majd kicsit keverünk rajta a robotgéppel. Nem kell sokat, csakhogy épp összekeveredjen. Minél jobban őrizzük meg a tojások habosságát!
  4. Majd mehet hozzá a felolvasztott csokis-vajas keverék. Még egy-két keverés a robotgéppel, és kész is.
  5. A szufléformákat kikenjük vajjal, és instant kakaóporral (pl. Nesquick) jól kiszórjuk, ahogy liszttel kiliszteznénk, csak most liszt helyett kakaóport használunk. (Szufléformát vásárolhatunk konyhai boltokban, az enyém az IKEÁ-ból való.)
  6. A formákat teletöltjük tésztával, ha lecsöpögött volna, gondosan letöröljük, és mehet a 180 fokos előmelegített sütőbe úgy 20-25 percre. (Nekem 23 perc sütés kell hozzá, hogy pont tökéletes legyen, de nyilván sütője és szufléformája válogatja.) Ha nagyobb a forma, tovább kell sütni. A lényeg, hogy meg kell várnunk, míg a teteje szépen megemelkedik.
  7. Ebből a mennyiségű tésztából kb 3 tortácska lesz!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 31252
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Ajánló

Egy kis tejszínhabbal még őrületesebb!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A csoki szuflét már kismillió főzőműsorban láttam, és mindig úgy gondoltam rá, mint valami kizárólag ördögi trükkökkel létrehozható csoda, amiért minimum a lelki üdvömet kell felajánlanom, mert elkészíteni csak azok tudják, akik 100 éves konyhai gyakorlatot és legalább 3 főzőiskolai diplomát tudnak felmutatni. Néhány alkalommal bepróbálkoztam már éttermekben szuflé desszert rendeléssel, de valahogy a szuflé sosem tudott lenyűgözni, sosem sikerült olyanra, mint amilyennek elképzeltem, inkább valami száraz, szottyadt izé sikeredett belőle. Márpedig én másképp képzeltem. Mert mindig tökéletesnek képzeltem! Finom, csoki illatú, sűrű, hívogatóan meleg, kívül ropogós, belül pedig simogatóan krémes. Rájöttem, hogy ha ilyet akarok, itthon kell nekiugranom, akármennyire is ördögi mutatvány. Így készült el a tökéletes csokiszuflé. És mindenkit megnyugtatok, egyáltalán nem ördöngősség, csak egy kis odafigyelés kell hozzá, és pont olyan lesz, ahogy azt álmainkban elképzeltük, és olyan finom, hogy csak az jut eszünkbe, hogy biztosan pokolra jutunk, ha ezt bekanalazzuk. Csodás, tökéletes, mennyei! Hűvös őszi-téli estéken csodás lélekmelegítő!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...