Csokiolvasztás pralinéhoz bonbonhoz
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Sienne
adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
200g étcsokoládé1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
Összesen
1233
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 38% Zsír
-
92.6g étcsokoládé506 kcal
-
7.4g napraforgó olaj65 kcal
Összesen
571
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2.4 g
Zsír
-
Összesen 19.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 28 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 73 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 12 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.6 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 0.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
308
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 9.8 g
Zsír
-
Összesen 78.6 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 895 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 292 mg
-
Foszfor 412 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 122.3 g
-
Cukor 96 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 1.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 52 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
1233
kcal
- 4% Fehérje
- 58% Szénhidrát
- 38% Zsír
- 0% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 36.4 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 414.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 52 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 56.6 g
-
Cukor 44 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 0.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 0 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
571
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg étcsokoládé
-
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
- A csoki olvasztásához nem melegebb(!), mint 45-50 fokos környezet, porcelántálka és türelem kell.
- Beletörjük a csokit a porcelántálkába, beleállítjuk az 50 fokos vízzel telt lábosba, az egészet lefedjük, és hagyjuk őket barátkozni. 1-2 kanál olajat tegyünk hozzá, és időnként megkevergetve ellenőrizzük, hogy áll a csokoládénk. Ha hűl a víz (hőmérővel érdemes ellenőrizni), kicsit melegítsünk rajta, de ne legyen most se melegebb 50 foknál. Hőmérő híján finom meleg fürdővíz hőmérsékletről van szó. Vagy állítsuk be a sütőt 50 fokra, alsó-felső fűtésre, és a porcelántálkát felejtsük benne addig, amíg kellemesen folyékony krémes nem lesz a csokink.
- Ebből a masszából tegyünk 1-1 kiskanálkával a praliné formába, kis ecsettel kenjük fel a forma falaira, majd a szilikonformát alufólia alapra fejjel lefelé fordítva tegyük be a hűtőbe. Megszilárdulás után az oldalfalakat az ecsettel még egyszer vonjuk át, így elég vastag lesz a praliné fala. (Simán bennehagytam a maradék csokit a langyos sütőben addig, amíg az előző kenés szilárdult a hidegen.)
- Kihűlés után megtölthetjük a csokipohárkát a kívánt töltelékkel, majd folyékony csokit csurgatva rá, lezárjuk.
- Receptkönyvben: 33
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 3657
- Feltöltés dátuma: 2011. december 15.
Ajánló
Csokiolvasztás torta bevonásához
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Sienne
16 recept
Utólagosan hozzáadott szuperprémium módszer: Már receptem kiadása után találtam meg a számomra legeslegjobb csokiolvasztási módot. Nem tudom, hogy "kiolvasztás" (auttauen - azaz ami a fagyasztott áru megfőzés nélküli kiolvasztására szolgál) üzemmódban ki-ki mikrója hogy működik, de az enyém remeknek bizonyult csokiolvasztási célra. A tábla csokit beletördelem a porcelántálkába és mennyiségtől függően 1-3 percre KIOLVASZTÁS üzemmódban beteszem a mikróban, közben félidőben ki lehet venni átkevergetni. Szuper folyékony, tökéletes lesz. Visszakeményedés után pedig fényes és roppanós. Egyszóval, amilyennek egy pralinénak lennie kell.