Cibereleves
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.8 g
Zsír
-
Összesen 0.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 64.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 18 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 19 mg
-
Nátrium 15 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.9 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 477.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 2 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 223 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 86 micro
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 1.3 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.6 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 73 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 48 mg
-
Foszfor 75 mg
-
Nátrium 60 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.7 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 1908.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 80 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 45 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 30 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 9 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 893 micro
-
β-crypt 165 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 343 micro
- 0% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 97% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 0.2 g
Zsír
-
Összesen 0.1 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 4 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 2 mg
-
Foszfor 4 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 94.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 44 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 17 micro
Hozzávalók
Elkészítés
- A megmosott szilvát egy lábasba tesszük, és bő egy liter vízben feltesszük főni. Ha befőttből készítjük, akkor az üveg tartalmát a lábasba öntjük a levével együtt, és még egy üvegnyi vizet adunk hozzá. (Ha más gyümölccsel is dúsítjuk, pl. körtével, azt is meghámozzuk, feldaraboljuk és hozzáadjuk.)
- Hozzáadjuk a sót, fahéjat, ízlés szerint cukrot.
- Puhára főzzük a gyümölcsöt.
- Tálaláskor díszíthetjük egész fahéjjal.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 79
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 21
- Össznézettség: 46318
- Feltöltés dátuma: 2012. április 06.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
„- Nagymamaaaa, mi lesz az ebéd? - Cibereleves!” Ez a párbeszéd számtalanszor elhangzott gyermekkoromban… Az ebéd tényleges voltától függetlenül, mindig ezt a választ kaptuk. Persze, volt olyan is, hogy tényleg cibereleves került az asztalra. Pár hete, nosztalgiából készítettem újra, és rájöttem, hogy mennyire hiányzott... A világ legegyszerűbb és leggyorsabb levese. Nyáron nem mindig volt idő - azaz inkább ritkán volt idő - bonyolult receptekkel pepecselni a konyhában, az is előfordult, hogy hónap végére kiapadt a pénztárca. Ilyenkor nagymama vagy kiszaladt a kert végében álló szilvafához és lekapkodott pár marék gyümölcsöt, vagy ha még nem volt szezonja, a kamrában ott sorakoztak a befőttek, és onnan került elő a leves alapját képező szilva. Emlékeim szerint, forrón került az asztalra, amikor gyerek voltam, de most kivártam, amíg langyosra hűl. Nyáron a hideg verzió lesz a nyerő. :) A szilva az alap, de lehet hozzá tenni más gyümölcsöket is: az alma vagy körte nagyon jól passzol bele, de mindig a szilva domináljon. Én pár csepp citromlével, vagy egy marék ribizlivel savanyítom egy kicsit, úgy még jobban ízlik, de az eredeti receptben ez a lépés nem szerepel. Elvileg aszalt szilvából is lehet készíteni, de a manapság a boltokban kapható, agyonkénezett, cukrozott aszalmányok nem túl jók hozzá. Jó étvágyat hozzá!