Burgonyás csicsókapüré
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Andi80_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
280
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
Összesen
839
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 9.5 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 827 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 51 mg
-
Foszfor 190 mg
-
Nátrium 532 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 45.9 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 211.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 37 micro
-
Kolin: 64 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
280
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 16.6 g
Zsír
-
Összesen 28.5 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2480.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 132 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 570 mg
-
Nátrium 1597 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 137.6 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 634 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 235 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 191 mg
-
Retinol - A vitamin: 226 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 113 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 28 micro
Összesen
839
kcal
- 2% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 77% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.4 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 215 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 49 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 20 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2 micro
Összesen
73
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A csicsókát egy dörzsi szivaccsal alaposan megtisztítjuk, a burgonyát meghámozzuk.
- Mindkettőt apróra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük.
- Leszűrjük.
- Egy burgonyatörő segítségével pépesre törjük.
- Hozzáadjuk a vajat, a tejfölt, a sót és a szerecsendiót.
- Alaposan összekeverjük.
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 184
- Tegnapi nézettség: 16
- 7 napos nézettség: 100
- Össznézettség: 53332
- Feltöltés dátuma: 2013. december 08.
Ajánló
Melegen, azokhoz a húsokhoz kínáljuk, amihez a hagyományos burgonyapürét is szoktuk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Andi80_
380 recept
A hagyományos burgonyapüré egy egészségesebb változata. A csicsókagumó rosttartalma 5-6× nagyobb, mint a burgonyáé, gátolja a szénhidrátok és a hizlaló tápanyagok felszívódását. Sok vitamint, ásványi anyagot és aminosavat is tartalmaz. Van egy különleges íze, ami elég szokatlan, számomra semmihez sem hasonlítható. A püré elkészítésekor ajánlott burgonyával kiegészíteni, mert a magas víztartalom miatt a csicsókapüré önmagában elég híg, és inkább vizes hatású, mint krémes püré. Most rántott csirkemell mellé kínáltam, de azokhoz a húsokhoz is kiváló köret, amelyekhez a hagyományos burgonyapürét is szoktuk.