r
Nosalty Logó

Bögrés kenyér kenyérsütőben

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Nosalty
Bögrés kenyér kenyérsütőben
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
kenyérsütő
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 174 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3403 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    2347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3403 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    669 mg
  • Nátrium
    2347 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 1055 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    558.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 174 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kenyérsütő kivehető üstjébe (kinek milyen) kimérjük a hozzávalókat, kezdve a vízzel, majd utána a száraz hozzávalókkal (én a megadott hozzávalósorrend szerint szoktam belepakolni a dolgokat).
  2. Beletesszük a kenyérsütőgépünkbe, beállítjuk a programot, majd elindítjuk (részleteket a "story"-ban írtam arról, hogy nálam milyen programban, milyen géppel ment).
  3. A program lejárta után kész is vagyunk, már csak ki kell venni és türelmesen megvárni, hogy kihűljön annyira, hogy kivadászhassuk belőle a kenyérsütő lapátját, hogy szelni lehessen.
  4. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 31143
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chloé de Jonge blogján találtam rá a receptre, amit kipróbáltam a leírásnak megfelelően, majd módosítottam, többszöri elkészítést követően olyan alapanyagokra, melyeket kenyérsütéshez szoktam használni. Véletlenül tök más lett végül belőle. Ez a módosítás egyik nap a kenyérsütőbe lett bedobálva, ebből született ez a kenyér. A kenyérsütőm egy régi szüleimtől megörökölt Hausmeister HM 1000-es csoda, annak az alap 1-es programjában lett elkészítve, közepes pirítási erősségre és 1,5 lb-re (kb fél kilós) állítva a dolgokat. Kicsivel több mint 500 grammos kenyérke született belőle. Miután kihűlt kicsit a kenyér, érdemes alufóliába becsomagolni, úgy sokáig jó puha marad, de másnaptól már érezhető a száradás rajta, így érdemes gyorsan elfogyasztani. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...