Betyár bögyölő
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
650
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
Összesen
2599
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.5 g
Zsír
-
Összesen 49.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 135 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 861.7 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 355 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 179.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 40 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 100 mg
-
Retinol - A vitamin: 40 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 139 micro
Összesen
650
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 58 g
Zsír
-
Összesen 198.8 g
-
Telített zsírsav 61 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 540 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3446.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 1127 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 541 mg
-
Foszfor 1420 mg
-
Nátrium 243 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 155.3 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 717.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 161 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 148 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 257 micro
-
Kolin: 401 mg
-
Retinol - A vitamin: 161 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 554 micro
Összesen
2599
kcal
- 5% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.1 g
Zsír
-
Összesen 14.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 38 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 244.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 101 mg
-
Nátrium 17 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 50.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 28 mg
-
Retinol - A vitamin: 11 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
Összesen
185
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát alaposan megmossuk, sós vízben, héjában puhára főzzük.
- Melegen megtisztítjuk, majd áttörjük.
- Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojásokat, őrölt borsot, lisztet, éstésztát gyúrunkbelőle.
- Lisztezett deszkára tesszük, és 1,5-2 cm vastagra nyújtjuk. Ezután lisztbe mártott késsel kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk, amit 2 cm-esre darabolunk. Ezeket a darabokat a két tenyerünk között megsodorintjuk.
- Lobogva forró, sós vízben kifőzzük, amíg feljönnek a víz tetejére, leszűrjük.
- Míg készül a nudlink, addig a szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, félretesszük.
- A szalonna zsírjából kettő evőkanálnyit kiveszünk, és benne a szezámmagot aranybarnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a kifőtt nudlit, és átkeverjük.
- Pörccel a tetején tálaljuk.
- Elkészítettem: 7 alkalommal
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 20605
- Feltöltés dátuma: 2013. július 19.
Ajánló
Melegen, tejföllel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
Nudli másképp.