r
Nosalty Logó

Beef rouladen

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Nosalty
Beef rouladen
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

679
Kalória
35.2g
Fehérje
5.5g
Szénhidrátok
56.4g
Zsír
137.8g
Víz
91.5g
Koleszterin
348.1mg
Rost
993.1mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 679 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2717 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 229 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    56.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    488 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    137.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 679 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.8 g

Zsír

  • Összesen
    225.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    366 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3675.5 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    1290 mg
  • Nátrium
    1950 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    551.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    529 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 2717 kcal
  • 15% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 229 kcal

Elkészítés

  1. Szeletben vegyük a húst, és vékonyra vágassuk a hentessel, úgy egy centisre. Otthon kora reggel a hússzeletek szélét 2-3 centinként ollóval becsipdessük, vagy késsel ejtünk rajtuk kisebb bevágásokat, és alaposan kiklopfoljuk. Nagyon vékony legyen a hús, hiszen fel fogjuk csavarni. Nem fröcsköljük össze a konyhánkat húslével, és könnyebb lemosni a vágódeszkát is, ha klopfolás előtt egy nejlonzacskót teszünk a hús alá és fölé, és azon keresztül klopfoljuk. Igyekezzünk hosszúkás alakra klopfolni.
  2. A szalonnát picire kockázzuk, keményre pirítjuk egy serpenyőben, kiszedjük a zsírjából, félretesszük. A visszamaradt zsírban megdinszteljük a felkockázott hagymát.
  3. A hússzeleteket kifektetjük, sózzuk, enyhén borsozzuk a felső felüket, majd mindegyikre egyenleten elosztjuk a hagymát és a szalonnát. Végül egy savanyú uborkát rakunk rá, és felcsavarjuk.
  4. Fogpiszkálóval rögzítjük a hengerkék két végét, nem kell túl szorosan, úgysem nyúlunk a húshoz, nem lökdössük, nem kavargatjuk.
  5. Beletesszük a kuktába, szépen egymás mellé rendezzük őket, és felöntjük a húslevessel, vagy sima vízzel, hogy pont ellepje. Ha sima vizet teszünk rá, morzsoljunk el benne egy leveskockát, vagy csak sózzuk és ételízesítővel ízesítsük.
  6. Lezárjuk a kuktát, és 3 órán keresztül nagyon csendes fokozaton főzzük. Bár valószínűleg egy óra után is megpuhulna a hús, de az ízek összeérésének kell némi időt hagyni.
  7. Főtt krumplit kínálunk hozzá.
  8. Készíthetjük hagyományos lábasban is, de akkor legalább hat óra csendes forrás kell neki!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 180 perc
  • Főzés módja: kukta

Ez egy svájci nemzeti étel, amit az amerikai testvéremtől hallottam, ő szokta csinálni a férjének, aki természetesen svájci. Kevés előkészületet igénylő, laktató, gyerekeknek is adható finomság, elkészíteni sem túl bonyolult, csak időigényes. Cserébe a marhahús semmivel sem összetéveszthető ízvilágát kapjuk omlósan, laktatóan.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!