r
Nosalty Logó

Bazsalikomos sült eperdzsem

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ribizli&ReBarbara
Bazsalikomos sült eperdzsem
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 1% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1311 kcal
  • 1% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 1% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    67.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    2 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84 g
  • Cukor
    81 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    106.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 328 kcal
  • 1% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    268.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    336 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    276 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 1311 kcal
  • 1% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    14 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az epreket megmossuk, lecsumázzuk, és félbevágjuk.
  2. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk úgy, hogy a papír a tepsi szélein túllógjon.
  3. A félbevágott eperszemeket a tepsi egyik felére tesszük, a másik felén pedig elterítjük a cukrot.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, amikor a cukor szélei elkezdenek karamellizálódni.
  5. A tepsit kivesszük a sütőből, és a sütőpapír sarkait megfogva a sült epret a karamellizálódott cukron keresztül egy tálba öntjük. (Vigyázat, a felszálló gőz sérülést okozhat!)
  6. A bazsalikomleveleket apróra vágjuk, és az eperhez adjuk.
  7. A dzsemet addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
  8. Üvegekbe töltve, megfelelően tartósítva akár télre is eltehető, tartósítás nélkül azonban hűtőben tároljuk!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x35x5
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4235
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 04.

Ajánló

Aki szereti a bazsalikomot, bátran próbálja ki, nem fog csalódni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ribizli&ReBarbara 9 recept

A minap a kedvenc cukrászdámban eperdzsemes bazsalikomfagyit kóstoltam. Bátran állíthatom, hogy ilyen nem mindennapi ízélményben régen volt már részem! A fagyit még nem készítettem el, de a fagyigép már fel van készülve a következő próbálkozásomra. Sült eperdzsemet minden tavasszal készítek egyik kedvenc szakácsnőm, Stahl Judit receptje alapján, a bazsalikomot pedig a fagyi ihlette bele.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...