r
Nosalty Logó

Barackbefőtt helena konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
helena26
Barackbefőtt helena konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 1526 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 6102 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.3 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    267 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379.2 g
  • Cukor
    357 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1003.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1116 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    221 micro
  • β-karotin
    12718 micro
  • β-crypt
    1209 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1035 micro
Összesen 1526 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2251.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    615 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1070 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1516.9 g
  • Cukor
    1428 mg
  • Élelmi rost
    93 mg

VÍZ

  • Összesen
    4015.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4464 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    465 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    153 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    884 micro
  • β-karotin
    50871 micro
  • β-crypt
    4836 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4139 micro
Összesen 6102 kcal
  • 1% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.1 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.3 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    848 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 102 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítjük az üvegeket, amiket alaposan elmostunk.
  2. A barackot megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk, és belerakjuk az üvegekbe.
  3. 3-4 evőkanál cukrot teszünk rá üvegenként, és felöntjük vízzel.
  4. Lezárjuk az üvegeket.
  5. Előmelegített sütőbe rakjuk az üvegeket, vizet öntünk a tepsibe, de nem színig.
  6. Amikor elkezd gyönygyözni, azonnal lekapcsoljuk, és hagyjuk a sütőben kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 18010
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
helena26 458 recept

Az édesanyám is így rakta el, és nekem az Ő befőttjei ízlettek a legjobban. Idén a tepsit kivettem most ebben a melegben, és kint hagytam kihűlni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...