r
Nosalty Logó

Bajai halászlé a Papa bográcsából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Bajai halászlé a Papa bográcsából
adag
Idő
perc
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1031
Kalória
90g
Fehérje
101.6g
Szénhidrátok
26.4g
Zsír
908.8g
Víz
266.8g
Koleszterin
6g
Rost
6.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 1031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 4121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 76 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2601.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    193 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    908.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2975 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    301 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    524 micro
  • β-crypt
    124 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    404 micro
Összesen 1031 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    359.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.8 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1067 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10407.1 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    510 mg
  • Kálcium
    786 mg
  • Vas
    35 mg
  • Magnézium
    773 mg
  • Foszfor
    7060 mg
  • Nátrium
    1206 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.6 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    3635.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    11901 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1478 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    2096 micro
  • β-crypt
    495 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1618 micro
Összesen 4121 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított halat (pontyot) 3-4 centis szeletekre vágjuk, megsózzuk, majd hagyjuk állni fél-1 órát. A vöröshagymát megpucoljuk, kockára vágjuk.
  2. A halat óvatosan a bográcsba tesszük, rá mehet a hagyma. Annyi vízzel öntjük fel, hogy a víz a halat bőven ellepje.
  3. Mikor már forr a víz, hozzáadhatjuk a fűszerpaprikát, illetve ízlés szerint sózhatjuk is. Amire figyelni kell, hogy nem szabad keverni a levet, legfeljebb a bográcsban forgatni.
  4. Ízesítés után 3-4 percig hagyjuk a levet forrni, majd levehetjük a tűzről. A halszeleteket külön tálon tálaljuk. A levet nem mindig szokták leszűrni, de vannak, akik nem szeretik benne a hagymadarabokat, ilyenkor külön tálba leszűrhetjük.
  5. A gyufatésztát kifőzzük, és a halászlével együtt tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Főzés módja: bográcsos

Baján nagy hagyománya van a halászlének. A receptek generációról generációra szállnak. Az igazi bajai halászlé fatűzön, bográcsban készül, ami miatt úgy tartják, ez inkább férfimunka, általában a családfő készíti. Engem a nagypapám tanított meg erre a receptre, aki mindig saját maga fogta a halat is. Minden ünnepnapon, születésnapokon, hétvégeken került a családi asztalra belőle. A nagypapám mindig úgy tartotta: Az egyszerűségében van a jó halászlé titka!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Sajtburgerleves

Elsősorban sajtburgerrajongók figyelmébe ajánljuk az alábbi receptet, ami a kedvelt street food ízeit gondolja újra levesformában - íme, a SAJTBURGERLEVES! Egy sűrű, laktató, raguszerű ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors töltelék húsok mellé

Az egyik legegyszerűbb köretféle a töltelék, ami a magyar és az amerikai konyhában egyaránt nagy népszerűségnek örvend. Mint arra az elnevezés is utal, hagyományosan a húsok belsejébe ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!