Az uborka is egy ősi csodaszer, amely a Himalája déli lejtőiről származik. B-, C-vitamint, szilíciumot, káliumot, foszfort, kalciumot, magnéziumot és vasat tartalmaz, ezeknek köszönhetően belsőleg fogyasztva normalizálja a vérnyomást, csökkenti a vér cukor- és koleszterinszintjét, hidratálja, lúgosítja a szervezetet, rákmegelőző hatású, vértisztító, vizelethajtó, külsőleg pedig kiváló bőr- és szemápoló.
Vásárláskor ügyeljünk rá, hogy bio, permet és mindenféle vegyszerektől mentes zöldséget, gyümölcsöt válasszunk.
Fáradt, duzzadt, karikás szemekre:
Helyezzük magunkat kényelembe, és az alaposan megtisztított, kissé lehűtött kígyóuborkából egy-egy szeletet helyezzünk a szemünkre. 20 perc elteltével a duzzanatnak nyoma sincs, helyette üde bőrünk, ragyogó tekintetünk lesz.
Zsíros, pattanásos bőrre pakolásként:
A lereszelt uborkát 1 ek. joghurttal összekeverünk, és pakolásként alkalmazzuk heti 2x 15-20 percig. Pórusösszehúzó, fertőtlenítő, feszesítő, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása mellet normalizálja a faggyútermelődést és lehámlasztja az elhalt hámsejteket.
Napégett, irritált bőrre:
Ugyanígy járjunk el, mint a zsíros bőr esetén, de a joghurtot tejföllel helyettesítsük. Rendkívül gyorsan hűsíti, megnyugtatja és hidratálja a sérült bőrt.
Csípésre:
Dörzsöljük be az érintett területet, azonnal csökkenti a duzzanatot, a fájdalmat és a viszketést.