Bár Magyarországon még nem túl elterjedt, ahol biztosan találkozhatunk vele, azok a kínai éttermek. Nyílgyökérliszttel sűrítik azt az áttetsző szósz, amely szinte az összes mártásuk alapja. Több kedvező tulajdonsága alapján, meg is érdemli, hogy helyet kapjon a konyhában:
-
Sűrítő tulajdonsága kiváló. Más keményítőkkel szemben nem igényel utófőzést, mert alacsonyabb hőfokon is pompás állagot ad a mártásoknak, szószoknak, lisztes mellékíz nélkül .
- Ásványianyag-tartaloma igen magas, kalcium-, mangán- és foláttartalma kiemelendő.
- Bár kalóriaértéke nem alacsonyabb a hagyományos lisztekénél (347 kcal/100g), fele mennyiség is elég belőle, és így még spórolhatunk is vele a kalóriákon.
- Puhábbá, könnyedebbé teszi a gluténmentes kenyerek állagát.
Itt olvashatsz még többet az alternatív lisztekről.