- Mivel jó minőségű fehérjét tartalmaz, magas rosttartalma pedig hozzájárul a jóllakottság érzéséhez, része lehet a fogyókúrás étrendnek is.
- Elsősorban telítetlen zsírsavakból áll, így zsírösszetétele kedvező, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
- Gazdag E-vitaminban, és jelentős a kalcium-, a kálium-, a vas- és a magnéziumtartalma is. További értéke a benne található cink, szelén, mangán, niacin, réztartalom is.
- Nem tartalmaz glutént, ezért a mandulalisztből számos gluténtól mentes étel, kenyér, sütemény készíthető.
- A belőle sajtolt olaj kellemes, dióra emlékeztető ízű, a közel-keleti konyhának gyakori fűszere, salátákhoz kiváló. Az mandulaolaj magas égési pontja miatt sütésre is alkalmas.
Még több mandulás receptért, vagy információért kattints ide.
Fotó: Thinkstock