Két dologra kell ügyelned fogyókúrázás közben, egyrészt hogy milyen húst választasz és hogy azt milyen módon készíted el.
Általánosan jól beilleszthető a diétába a hal, vadhús, szárnyasok sovány részei bőr nélkül, illetve a marha fehér- és vesepecsenye, comb és felsál is. Sertésből a szűzpecsenye, karaj és comb ajánlott, a belsőségek fogyasztását a májon kívül hanyagold diétázás során.
Az elkészítést illetően került a sok zsiradékkal és bundában sült húsokat. Grillezés, sütőben sütőzacskó használta minimális zsiradék mellett is ízletes ételt eredményezhet.
Húskészítmények fogyasztásánál pedig mindig figyelmesen olvasd el a címkét, itt nagy szórással találhatsz alacsony kalória és zsírtartalmú termékeket (sonka, karaj), de olyanokat is, amelyeket mindenképp kerülni kell (szalámik).
Ezek megfogadásával nem tévedhetsz, de segítségedre lehet, ha elolvasod cikkünket.