1. Egyél napi ötször!
Egészségesebb többször kisebb adagokat fogyasztani, mint kevésszer sokat enni.
2. Egyél minőségi ételt!
Félkész- és késztermékek helyett válassz rendes alapanyagokat! Lehet, hogy időigényesebb az elkészítés, de a minőség és az egészséged szempontjából mindenképp megéri, ráadásul tudod, hogy mit eszel.
3. Az innivalóról se feledkezz meg!
Kerüld a magas cukor és koffeintartalmú italokat! Ügyelj megfelelő napi folyadékbevitelre (2-3 liter)! Ha unod a vizet, készíts teát! Egy-egy pohár gyümölcslevet is ihatsz, de ne feledd, hogy egy liter gyümölcslé nagyjából 500 kalóriát és 50 g szénhidrátot jelent.
4. Tervezd meg a menüt!
Tervezd meg előre a heti menüd, hogy hét közben ne kelljen boltba rohangálnod vagy rendelned! Így időt és pénzt is spórolhatsz magadnak.
5. Az étlapról is ésszel válassz!
Étterem alatt érthetjük az üzleti ebédeket, a munkahelyi menzát, és az ételrendelést is, nem csak az alkalmi éttermi vacsorákat. Válassz zöldséges-salátás ételeket, ne ragaszkodj a tésztához, pizzához, rántott húshoz/sajthoz!