Az élesztős-omlós tésztájú bejgli tésztáját lehetőleg mindig hideg helyen tartjuk, hogy az élesztő ne induljon meg időnek előtte (hűtő, télen erkély). Emiatt nem is futtatjuk fel, csak beledolgozzuk a tésztába (én tejfölösen csinálom a bejglitésztát, abban olvasztom fel az élesztőt). A megtöltésig nem kell pihentetni a tésztát, csak amivel épp nem dolgozunk, azt tegyük hidegre. (Én hideg konyhában, nyitott ablak mellett csinálom a bejglit - nyáron még nem sütöttem, de nem hiszem, hogy sikerülne, mert hamar túlkel. Már csak ezért is karácsonyi sütemény a bejgli.) Pihentetni csak a tojással való lekenés után kell: az első kenést a tojás sárgájával végezzük, hossz irányba, majd addig pihentetjük hideg helyen, míg teljesen megszárad a tojás - ez 1 óra is lehet!. Ezután a fehérjével kenjük le a rudakat, most kereszt irányba és ezt is megszárítjuk. Ezután megszurkáljuk a hideg rudakat és jól felmelegített sütőben sütjük.